AmerikanskPolitikk.no sin 2016-tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i demokratenes 2016-race. Med ni måneder igjen til de første stemmene telles har Hillary Clinton nominasjonen i lomma.

2016-snittet vårt bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa, New Hampshire og South Carolina — de tre delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

AmerikanskPolitikk.no sin oppdaterte 2016-tracker tegner et velkjent bilde: Tidligere utenriksminister Hillary Clinton troner alene på toppen blant demokratene, med et 2016-snitt på 56,7 %.

Clinton har gått fram med 1,2 prosentpoeng siden 15. mars.

Senator Elizabeth Warren (D-Massachusett) følger på andreplass med 9,8 %. Warren har gått tilbake med 4,1 prosentpoeng siden midten av mars.

Visepresident Joe Biden ligger fortsatt på tredjeplass, med 8,4 %. Biden har gått tilbake med 1,6 prosentpoeng.

Senator Bernie Sanders (I-Vermont), den eneste som ved siden av Clinton har kunngjort sitt presidentkandidatur på demokratisk side, ligger på fjerdeplass med 6,6 %. Sanders har gått fram med 3 prosentpoeng siden midten av mars.

Tidligere Maryland-guvernør Martin O’Malley følger på femteplass med 2 % (-0,1). Tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) ligger på sjetteplass med 2,2 % (+0,4).

Topp 6 i det demokratiske 2016-feltet:

150510-Demokratene-2016tracker

 

Mest fram siden sist: Bernie Sanders (+3)

Mest tilbake siden sist: Elizabeth Warren (-4,1)

4 Kommentarer

  1. Hvor har dere disse tallene fra? De siste tallene viser 15% oppslutning rundt Bernie Sanders. Han har doblet oppslutningen hver måned de siste 3 månedene. Ser også at dere har skrevet på tv2 sine sider at han ikke stiller for å vinne. Noe som er helt feil, men i tråd med den generelle amerikanske mediadekningen . Det drives en vannvittig undergrunskampanje for Sanders, og han er en kandidat som ikke burde undervurderes i det hele tat. Han stiller for å vinne og se ikke bort ifra at han klarer akkurat det.

    • Tallene overfor er oppdatert 10. mai, og siden da har det skjedd en del. Vi kommer med en ny oppdatering i neste uke. Hvilken tv2-sak er det du refererer til? Hvor har vi tallene fra? –> «2016-snittet vårt bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa, New Hampshire og South Carolina — de tre delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.»