Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee stiller som presidentkandidat for andre gang. Han appellerer til arbeiderklassen og håper å bygge videre på suksessen fra 2008.

«I am running for President because American workers and families need someone who will fight for them. Let’s work together to take our country from Hope to Higher Ground.»

Mike Huckabee i Hope, Arkansas, tirsdag 5. mai 2015

Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R) stilte også som presidentkandidat i 2008. Den gang vant den tidligere baptist-pastoren caucusvalget i Iowa og sju andre delstater. Han endte til slutt på andreplass bak John McCain i antall delegater. Huckabee tjente deretter gode penger som kommentator og programleder på Fox News. I 2016 er han dermed et velkjent navn innad i partiet som forsøker å gjenskape og bygge videre på fundamentet fra 2008.

Det er en styrke at Huckabee, som vil ha fylt 61 på valgdagen i 2016, har vært igjennom valgkampsirkuset tidligere. Han vil nok engang kunne gjøre det godt i Iowa og sørstatene. Problemet er at partieliten ikke ser ham som valgbar, både på grunn av hans økonomiske populisme og fokuset på sosialkonservative hjertesaker. Feltet er i tillegg langt sterkere enn i 2008, da Huckabee var det klare alternativet for sosial-konservative republikanere. Denne gangen får Huckabee også selskap av en rekke kandidater som kjemper om den samme velgergruppen.

Huckabee er imidlertid en folkelig kandidat som kan appellere til arbeiderklassen. Takket være Hillary Clintons presidentkandidatur kan trekke fram kampene mellom ham og Clinton-familien i Arkansas på 1990-tallet. Med det sagt: Han er avhengig av å samle inn betydelig mer penger enn forrige gang, og han må demonstrere at han kan appellere bredere enn i 2008. Det blir vanskelig. Ambisjonen er imidlertid klar: «From Hope to Higher Ground.»

Huckabee-Hope-HigherGround

1 kommentar

Comments are closed.