Den tidligere kirurgen Ben Carson stiller som republikansk presidentkandidat. «Run, Ben, Run»-bevegelsen har omsider fått det som de ville.

Søndag kveld uttalte Ben Carson (63) at han stiller som republikansk presidentkandidat. Han sa det høyt for første gang på tv-kanalen WPEC-TV i West Palm Beach, Florida. Carson ble dermed den fjerde republikanske 2016-kandidaten som har kunngjort sitt presidentkandidatur. Dagen etter, mandag formiddag, sa han det samme fra scenen i Detroit Music Hall i Detroit, Michigan.

Den tidligere nevrokirurgen Ben Carson har blitt portrettert av Cuba Gooding jr. i filmen ”Gifted Hands”, har mottatt den prestisjetunge ”Medal of Freedom” for sitt arbeid ved Johns Hopkins-sykehuset, men har aldri stilt til valg tidligere.

Carson kan beskrives som en sosialkonservativ republikaner med Tea Party-appell som kan gjøre det godt i Iowa og South Carolina, men som skal slite med å hevde seg andre steder.

Carson kommer til å selge enda flere bøker i opptakten til 2016-valget, men han vinner ikke den republikanske presidentnominasjonen. Han får derimot frontet sine saker, og en konservativ aktivist som Carson ville fort mistet mye av sin relevans dersom han ikke stilte. Carson har mange lojale støttespillere, men har kommet med en rekke kontroversielle uttalelser som effektivt kan brukes mot ham fra motstanderne dersom det skulle bli nødvendig.

Den tidligere Hewlett Packard-sjefen Carly Fiorina kunngjorde sitt presidentkandidatur mandag morgen.

Foto: Gage Skidmore.

2 Kommentarer