Carly Fiorina stiller som presidentkandidat

Den tidligere Hewlett Packard-sjefen Carly Fiorina stiller som presidentkandidat. Fiorina kunngjorde sitt kandidatur på nettet 4. mai.

Den tidligere Hewlett Packard-sjefen Carly Fiorina (60) har ingen politisk erfaring foruten nederlaget i Californias senatsvalg i 2010. Den gang tapte hun med ti prosentpoeng og huskes best for tidenes mest surrealistiske valgkampvideo (”Demon Sheep”).

Fiorina kan imidlertid skilte med å være den eneste kvinnelige republikanske presidentkandidaten, noe hun allerede spiller på i sine angrep på demokratenes Hillary Clinton. I kungjøringsvideoen understreker hun dette ved å se på Clintons egen kunngjøring før hun skrur av tven.

Hun er styrtrik og kan holde det gående lenge, men er relativt ukjent innad i eget parti. Hun gjør klokt i å benytte muligheten til å stille, men det blir med forsøket.

Slagordet: «New Possibilities. Real Leadership.» Du kan høre mer om hva Fiorina vil vektlegge i valgkampen via appen Periscope klokken 22 norsk tid.

CarlyFiorinaFB