Mer

  Valgsnacks mandag 20. april

  Florida senator: Etter at Marco Rubio erklærte seg som kandidat til den republikanske presidentnominasjonen og finansminister Jeff Atwater (R) allikevel ikke ville stille, ser det nå ut til at kampen på høyresiden vil stå mellom kongressmann Ron DeSantis, som erklærte seg som kandidat allerede ? og viseguvernør Carlos Lopez-Cantera.

  New Jersey senator: En ny måling fra Quinnipiac viser at velgerne med et 52-39 flertall mener at senator Bob Menendez (D) bør gå av. Menendez ble satt under føderal tiltale for korrupsjon tidligere i år.

  Pennsylvania senator: Borgermesteren i Allentown, Ed Pawlowski, vil stille i det demokratiske primærvalget, og blir dermed en konkurrent til tidligere kongressmann og 2010-kandidaten Joe Sestak.

  West Virginia senator: Tidligere guvernør Joe Manchin (D) har lenge vurdert å stille til guvernør igjen i 2016, men på programmet Face the Nation søndag, gjorde han det klart at han tar gjenvalg til Senatet i 2018.

   

  California distrikt 24: Den republikanske delstatsrepresentanten Katcho Achadijan er den siste kandidaten til å stille. Han representerer ca. 2/3 av distriktet i delstatsforsamlingen og er trolig partiets beste sjanse til å erobre setet.

  California distrikt 44: Den svarte delstatssenatoren Isadore Hall har lenge vært storfavoritt til å holde dette setet etter at den hvite Janice Hahn annonserte at hun ikke ville ta gjenvalg. Distriktet har imidlertid 65% latinoer og nå også en latinokandidat; Natalie Barragan. Hun er for tiden bystyremedlem i Hermosa Beach, som er en av de rikeste delene av LA, mens distrikt 44 er blant de fattigste. Alle er demokrater.

  Florida distrikt 18: Republikanerne har lenge håpet å ta dette setet, nå som kongressmann Patrick Murphy (D) vil stille til Senatet, men det har vært tynt med kandidater. Nå har imidlertid skolestyremedlem Rebecca Negron, kona til delstatssenator Joe Negron, erklært at hun stiller. I tillegg vurderer kandidaten fra 2014, Carl Domino en omkamp.

  Illinois distrikt 8: Delstatssenator Tom Cullerton stiller til den demokratiske nominasjonen. Fra før er forretningsmann Raja Krishnamoorthi og delstatssenator Mike Noland kandidater.

  Illinois distrikt 18: Politisk konsulent og blogger Mike Flynn vil prøve å komme på den republikanske stemmeseddelen, men det er uvisst om han får samlet inn nok underskrifter. Påmeldingsfristen går ut i dag, mandag.

  Maryland distrikt 4: Delstatsrepresentant Dereck Davis er femte seriøse demokrat til å stille i dette trygge setet.

  Texas distrikt 15: Kongressmann Ruben Hinojosa (D) utfordres av republikaner og tidligere Rio Grande City-borgermester Ruben Villarreal, som «kom ut av skapet» som republikaner i dette markant demokratiske området i fjor, da han drev valgkamp for nåværende guvernør Gregg Abbott (R). Det 15. distrikt har ikke valgt en republikaner siden det ble opprettet etter folketellingen i 1900.

   

  Missouri guvernør: Delstatssenator Mike Parson (R) vil trolig stille til guvernør i 2016. Han har sittet i delstatssenatet siden 2011 og regnes som en venn og alliert av tidligere guvernørkandidat og delstatsrevisor Tom Schweich, som begikk selvmord i februar.

  Missouri revisor: Guvernør Jay Nixon (D) oppnevnte tirsdag fylkeskasserer Nicole Galloway (D) til å sitte ut resten av embetsperioden til nevnte Schweich. Galloway har alt sagt hun vil stille til valg i 2018.

  New York lokal: Majoritetslederen i delstatssenatet, Dean Skelos (R) er visstnok under føderal etterforskning sammen med sin sønn, Adam Skelos.

  Washington revisor: Delstatsrevisor Troy Kelley (D) er satt under føderal tiltale for svindel og skatteunndragelse. Guvernør Jay Inslee (D) har bedt ham gå av, men enn så lenge har Kelley tatt permisjon.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også