Mer

  NTB videreformidler ubevisst Hillary Clinton-spinn før søndagens kunngjøring

  Hillary Clinton ventes å kunngjøre sitt presidentkandidatur via sosiale medier på søndag. Hun skal deretter «møte velgerne i intime omgivelser», noe som ifølge NTB «står i sterk kontrast til Republikanerne som så langt har kunngjort at de ønsker å delta i kampen…»

  Sitatene er hentet fra dette utdraget, publisert på VG.no fredag morgen:

  «I delstatene Iowa, New Hampshire, South Carolina og Nevada er Clinton ventet å møte velgere i intime omgivelser der hun får mulighet til å vise fram sine beste sider – humor, ydmykhet og politisk kløkt – ifølge rådgiverne Washington-avisen har snakket med.

  Det står i sterk kontrast til Republikanerne som så langt har kunngjort at de ønsker å delta i kampen: Ted Cruz foran flere tusen kristne studenter i Virginia, og Rand Paul i en fullstappet ballsal i Kentucky – begge representanter for den ultrakonservative Tea Party-fløyen.»

  Dette er flisespikkeri, men allikevel:

  • Ted Cruz og Rand Paul møtte velgerne i delstatene som nevnes, og det «i intime omgivelser», i nesten to år før de kunngjorde sine kandidatur. Det er ingen overdrivelse. Jeg har møtt og snakket med begge i Iowa da det var åpenbart at de hadde 2016 i tankene.
  • Cruz og Paul har deltatt på en rekke mindre og mer «intime» arrangementer med velgere siden den tid.
  • Hillary Clinton besøkte for sin del Iowa først i september 2014, hennes første besøk siden valgkampen i 2008. Hun snakket da foran tusenvis av demokrater, og hadde et gjerde mellom seg og de frammøtte. Det er også her bildet som benyttes i NTB-saken er hentet fra.
  • Det mest tilgjengelige hun har vært siden den tid er pressekonferansen i FN-bygget i etterkant av e-postskandalen.
  • Det er ventet at hun kunngjør sitt kandidatur på Twitter og i en forhåndsinnspilt video, og ikke foran støttespillere.
  • Hillary Clinton er et såpass stort navn, og en så soleklar favoritt, at det vil bli meget vanskelig å komme tett innpå henne i Iowa, New Hampshire og de andre delstatene.

  Jeg kan selvsagt ta feil. Vi får se hvem som dukker opp neste gang jeg tar turen til Iowa og New Hampshire.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Statsviter, forfatter og programleder av podkastene "Amerikansk politikk" og "Valgkampsirkuset".

  Les også