Mer

  Er dette USAs nye ambassadør til Norge?

  Norge har stått uten amerikansk ambassadør på plass i Norge siden Barry White forlot Oslo i 2013. 558 dager senere ryktes det at Obamas nest største bidragsyter fra Minnesota er tiltenkt stillingen.

  Sam-Heins Mannen heter Samuel D. Heins, og ifølge Washington Post er han favoritt til å bli nominert som president Obamas nye ambassadør til Norge.

  Heins, som er advokat og menneskerettighetsaktivist, har ifølge OpenSecrets.org samlet inn omtrent to millioner norske kroner til president Obamas presidentkampanjer. Han har siden deltatt på et par prominente middager i Det hvite hus.

  Nominasjonen av George Tsunis som ambassadør til Norge ble trukket 17. desember 2014. En ny kandidat er ikke blitt formelt utpekt enda.

  Den amerikanske ambassaden i Oslo ønsker ikke å kommentere saken.

  Antall dager uten en amerikansk ambassadør i Norge er basert på en eksklusiv oversikt utarbeidet av George Gooding for AmerikanskPolitikk.no.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også