Hillary Clinton ansetter Google-sjef og nærmer seg kunngjøringen

Hillary Clinton har ansatt Googles produktmanager Stephanie Hannon til å lede Clinton kampanjens teknologiske utforming. Hannon blir den siste i en lang rekke storansettelser i Clintons imponerende valgkampmaskineri.

Hannon, nåværende direktør for Googles produktutvikling og innovasjon, vil få det overordnede ansvaret for den teknologiske infrastrukturen til Clintons valgkamp, ifølge Washington Post. Ansettelsen har økt forventningene til at Clinton-kampanjen vil benytte innovative teknologiske verktøy til å nå ut til spesielt yngre velgere.

Kommentatorer har påpekt at Obamas dyktige teknologistrategi og aktivitet på sosiale medier var en av grunnene til at han trakk det lengste strået mot Clinton i valgkampen i 2008. Hannon vil lede teamet som bygger nettsider, apper og annen teknologi for å nå ut til velgere og donorer, og ansettelsen tolkes som et ambisiøst skritt mot å føre en mer innovativ valgkamp i 2016.

Det er ikke bare den tekniske operasjonen Hillary ønsker å forbedre i 2016. Clinton kampanjen hadde et konfronterende forhold til pressen i 2008, noe hun vedgikk i en tale på galla til ære for politisk journalistikk i mars.

«Jeg er for nye begynnelser. Et nytt barnebarn, en ny frisyre, en ny epostkonto og et nyt forhold til pressen,» spøkte Clinton.

Ansettelsen av Hannon er den siste i en lang rekke ansettelser av dyktige medarbeidere. Kommunikasjonsteamet skal ledes av Jennifer Palmeiri, som sluttet som kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus forrige måned, mens tidligere pressesjef i Justisdepartementet Brian Fallon nevnes som Clintons pressetalsmann.

Kun et fåtall av Clintons nærmeste rådgivere vet datoen for den formelle kunngjøringen, men hele hennes valgkampteam har blitt bedt om å være klare allerede mandag. Clinton-kampanjen har skaffet seg kampanjelokaler i Brooklyn, New York, og i henhold til føderale regler er Clinton pålagt å opplyse at hun stiller til valg 15 dager etter påbegynt valgkampaktivitet.

Det blir mer om Hillarys siste bevegelser i ukas utgave av #ampolcast.