En times tid etter at Rand Paul hadde kunngjort sitt presidentkandidatur benyttet han anledningen til å angripe Hillary Clinton.

«Jeg tror det er flere ting som kommer til å ødelegge tilliten amerikanere har til [Hillary Clintons] evne til å styre på ærlig vis,» sa senator Rand Paul (R-Kentucky) til Politico etter kunngjøringstalen i Louisville, Kentucky tirsdag formiddag.

Han trakk blant annet fram e-postskandalen til den tidligere utenriksministeren, og ble spurt om hvordan han vil håndtere sin egen e-post dersom han blir president.

«Hmm, la meg se», begynte Paul. «Kanskje jeg skaffer meg en privat server. Når folk begynner å spørre etter e-postene mine, tar jeg en slegge og ødelegger den — Å nei, det har allerede blitt gjort, så, nei, jeg vil nok ikke gjøre det.»

«Jeg mener man skal følge loven, og at ingen er over loven,» fortsatte han noe mer seriøst. «Slik det ser ut nå har Hillary Clinton» – som er demokratenes soleklare 2016-favoritt – «unngått loven, og jeg tror det er problematisk for amerikanske velgere.»

Paul stoppet ikke med epost-skandalen. Han tok også opp Clinton-familiens veldedighetsorganisasjon, som har blitt kritisert for å ha mottatt millioner av dollar fra utenlandske interesser mens Clinton satt som utenriksminister.

«Vi ser en sti av penger som går fra regjering til organisasjoner til Bill Clinton til aksjonærer i store selskaper, som må ha blitt godkjent av Hillary Clinton mens hun var utenriksminister,» sa Paul.

Paul mener også han er en bedre kandidat enn tidligere Florida-guvernør Jeb Bush – en tidlig favoritt på republikansk side – fordi Bush er et trygt og lite spennende valg.

«Det er noe av det samme som med Clinton; gammelt nytt og mer av det samme. … Spørsmålet [er] hvorvidt man kan begeistre nok velgere til å vinne et flertall. Og jeg tror ikke ‘trygt’ er nok til å vinne.»

Foto: Gage Skidmore. Rand Paul fra kunngjøringen av sitt presidentkandidatur i Lousiville, Kentucky, 7. april 2015.