Mer

  Valgsnacks mandag 6. april

  Florida senator: Senator Marco Rubio (R) har ikke erklært sitt presidentkandidatur ennå, men delstatens finansminister, Jeff Atwater (R) har alt begynt å forberede sine allierte på at han vil søke Rubios sete.

  New Jersey senator: Senator Bob Menendez (D) ble onsdag satt under føderal tiltale for korrupsjon. Kort fortalt skal ha han forsøkt å hjelpe en legevenn og fått gratisturer til Karibien som motytelse. Han er den 12. senatoren gjennom historien som settes under tiltale. Delstatens største avis, New Jersey Star-Ledger har bedt ham gå av, men Menendez hevder inntil videre sin uskyld.

   

  Florida distrikt 26: Tidligere viseguvernørkandidat i 2014, Annette Taddeo (D) vil kjempe mot kongressmann Carlos Curbelo (R) i dette politisk jevne distriktet.

  Illinois distrikt 8: To demokrater har meldt seg så langt til dette åpne setet – Raja Krishnamoorthi, som tapte for kongresskvinne Tammy Duckworth i primærvalget i dette distriktet i 2012, og delstatssenator Mike Noland.

  Illinois distrikt 10: Tidligere kongressmann Brad Schneider (D) vil forsøke å vinne tilbake setet han tapte til Bob Dold (R) i 2014 – dette blir tredje gang de to møtes.

  Illinois distrikt 18: Dette setet er nå offisielt ledig, siden kongressmann Aaron Schock (R) gikk av tirsdag. Guvernør Bruce Rauner (R) har utlyst nyvalg 24. juli, med primærvalg 8. juni, men disse datoene vil helt sikkert bli endret pga. føderale regler for forhåndsstemming, med det endelige valget i slutten av august. Påmeldingsfristen er 20. april.

  Michigan distrikt 10: Tidligere delstatssenator Alan Sanborn vil stille i dette setet, som blir åpent fordi Candice Miller ikke tar gjenvalg. Den eneste andre kandidaten er delstatssenator Phil Pavlov, men flere andre republikanere vurderer å stille. Nevada distrikt 4: Første demokrat til å lansere et kandidatur mot kongressmann Cresent Hardy (R), er delstatssenator Ruben Kihuen. Hardy vant i 2014 mye pga. ekstremt lav valgdeltagelse, så her kommer det sikkert flere motkandidater.

  New York distrikt 25: Kongresskvinne Louise Slaughter (D), som kom sensasjonelt nær å tape for en nesten ukjent republikaner i 2014, stiller til gjenvalg i 2016. Hun vil være 87 neste år.

  Tennessee distrikt 4: Skandaleomsuste Scott DesJarlais (R) får igjen motstand om nominasjonen – og blir det mange nok vil sjansene hans til å vinne styrkes tilsvarende, slik som i 2014. Første opponent for 2016 er den unge advokaten Grant Starrett.

  Texas distrikt 23: Tidligere kongressmann Pete Gallego (D) går for omkamp mot mannen som slo ham i 2014, Will Hurd (R).

   

  Louisiana guvernør: Det demokratiske partiet i Louisiana har gitt sin offisielle støtte til delstatsrepresentant John Edwards. Dermed er der lite sannsynlig at f.eks. New Orleans-borgermester Mitch Landrieu kommer til å stille. På republikansk side er det fortsatt et treveis oppgjør mellom senator David Vitter, viseguvernør Jay Dardenne og tjenestekommisær Scott Angelle.

  Missouri guvernør: Forretningsmann John Brunner, som tapte det republikanske primærvalget til Senatet i 2012, vil stille til guvernørvalget i 2016.

   

  Illinois lokal: En måling gir borgermester Rahm Emmanuel en 48-34 ledelse over fylkeskommissær Jesus Garcia. Valget er tirsdag 7. april og begge kandidater er demokrater.

  Nevada lokal: Al tyder på jevnt løp mellom de to hovedkandidatene i tirsdagens borgermestervalg i Las Vegas. Carolyn Goodman (D), kona til Oscar Goodman, som hadde jobben i 12 år, går for gjenvalg, men får hard konkurranse fra bystyremedlem Stavros Anthony (R). Det er ventet lav valgdeltagelse.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også