Mer

  Valgsnacks mandag 30. mars

  Florida senator: Kongressmann Patrick Murphy annonserte mandag at han vil stille til Senatet i 2016. Det eneste usikkerhetsmomentet nå er om han får den demokratiske nominasjonen uten motstand, eller om den mer progressive, men også mer stridbare kollegaen Alan Grayson vil utfordre ham.

  Illinois senator: Den første demokraten i senatsracet har meldt seg: Kongresskvinne Tammy Duckworth fra det 8. distrikt.

  Indiana senator: Republikaneren Dan Coats tar ikke gjenvalg i 2016. Det er opptil flere lokalpolitikere og kongressmedlemmer som kan tenke seg opprykk her. Av de syv kongressmedlemmene har ingen erklært at de stiller, men de to demokratene Pete Visclosky og Andre Carson samt republikanerne Luke Messer og Larry Bucshon har sagt at de ikke er interesserte. Den eneste kandidaten så langt er tidligere delstatspartileder og stabssjef for Coats, Eric Holcomb.

  Nevada senator: Demokratenes gruppeleder, Harry Reid tar ikke gjenvalg 2016. Klikk her for en mer detaljert sak.

   

  California distrikt 16: Fjorårets tapende kandidat, Johnny Tacherra (R) ønsker å stille på ny. Han var kun 1,319 stemmer unna å slå kongressmann Jim Costa (D).

  California distrikt 24: Mange har spekulert i at kongresskvinne Louis Capps (D) ikke vil ta gjenvalg i 2016, og de får nok ikke mindre vann på mølla når hennes datter, mediekonsulent Laura Capps, flytter til distriktet. Det har lenge vært antatt at Lois vil prøve å hjelpe datteren inn i setet etter seg.

  Maryland distrikt 4: Delstatsrepresentant Jay Walker (D) stiller i dette åpne distriktet. Fra før har fire demokrater meldt seg som kandidater.

  Maryland distrikt 8: Delstatssenator Jamie Raskin (D) og delstatsrepresentant Kumar Barve (D) stiller begge i dette åpne distriktet.

  Michigan distrikt 1: Kongressmann Dan Benishek (R) sa før han ble valgt første gang, at han bare ville sitte i tre perioder. Nå stiller han allikevel til en fjerde. Både interne og eksterne motstandere vil sikkert bruke løftebruddet mot ham i 2016.

  Mississippi distrikt 1: Påmeldingsfristen er ute for dette suppleringsvalget til avdøde Alan Nunnelees sete i det nordøstlige Mississippi. En demokrat og tolv republikanere stiller.

   

  Kentucky guvernør: Et republikansk firma har målt partiets nominasjonskamp og finner tidligere bystyremedlem Hal Heiner i tet med 33% foran landbrukskommissær James Comer med 19% og investor Matt Bevin med 12%. Primærvalget avholdes 19. mai.

  Maine guvernør: Flere tunge demokrater forsøker å få forfatter Stephen King til å stille til guvernør i 2018. Selv bedyrer King at han ikke har politiske ambisjoner i det hele tatt.

   

  Florida lokal: Første runde i borgermestervalget i Jacksonville ble avholdt tirsdag. Sittende borgermester Alvin Brown (D) tok 43%, mens tidligere delstatspartiformann for republikanerne, Lenny Curry tok 38%. Totalt tok imidlertid republikanerne ca. 55%, så Curry er favoritt foran runde 2, som avholdes 19. mai.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også