Mer

  Harry Reid tar ikke gjenvalg

  Lederen av demokratenes gruppe i Senatet, Harry Reid fra Nevada, tar ikke gjenvalg i 2016.

  Minoritetsleder Reid (75) ble første gang valgt til Senatet i 1986, etter å ha vært 4 år i Huset. Han har ledet demokratenes gruppe siden 2005, etter at daværende gruppeleder Tom Daschle tapte sitt gjenvalgsforsøk til republikaneren Jon Thune (R-South Dakota).

  Han hadde et stygt fall i forbindelse med trening i januar, men sier selv at verken egen helse eller det å nå være i mindretall, har påvirket avgjørelsen.

  Det var ventet at senatsvalget i 2016 ville bli et av de tøffeste i landet, men Reids avgjørelse kan faktisk styrke demokratenes sjanse til å holde setet, særlig dersom guvernør Brian Sandoval (R) ikke stiller. Det lille av målinger som har vært gjort av andre kandidater viser at tidligere justisminister Catherine Cortez Masto (D) ligger godt an til å ta nominasjonen om hun er interessert.

  På republikansk side er det mange mulige kandidater, f.eks. viseguvernør Mark Hutchison, delstatsssenatsleder Michael Roberson, administrasjonsminister Barbara Cegavske og tidligere viseguvernør Brian Krolicki.

  Foreløpig er Chuck Schumer fra New York favoritt til å ta over som gruppeleder i Senatet, men også Dick Durbin fra Illinois er en mulighet.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også