Mer

  Valgsnacks mandag 23. mars

  Florida senator: Demokratenes føderale partileder, kongresskvinne Debbie Wasserman-Schulz, vil ikke stille til Senatet i 2016. Dermed tyder mye på at partiets kandidat blir kongressmann Patrick Murphy.

  Florida senator: Guvernør Rick Scott (R) har fortalt sine nærmeste pengeinnsamlere at han ønsker å stille til Senatet i 2018, mot demokraten Bill Nelson. Det er langt fra sikkert at Nelson vil stille på ny, siden han vil være 76 år gammel i 2018 (det kan også godt tenkes at han går for guvernørjobben). Det er uansett mange andre republikanere som sikler på dette setet, så Scott er ikke sikret nominasjonen.

   

  Illinois distrikt 10: Det blir kamp om den demokratiske nominasjonen i dette vippesetet. Tidligere kongressmann Brad Schneider vil høyst trolig prøve å vinne tilbake setet, men en annen kandidat har alt meldt seg; borgermester Nancy Rotering.

  Illinois distrikt 18: Kongressmann Aaron Schock (R) trekker seg, med virkning 31. mars (mer fyldig sak her). Det vil bli skrevet ut nyvalg i løpet av året og vi har allerede den første republikanske kandidaten: Delstatssenator Darin LaHood, sønn av tidligere kongressmann og transportminister Ray LaHood.

  Maryland distrikt 4: To nye kandidater har meldt seg til det demokratiske primærvalget: Tidligere fylkesråd Ingrid Turner og delstatsrepresentant Joseline Pena-Melnyk.

  Michigan distrikt 10: Delstatssenator Phil Pavlov er den første republikaneren til å stille etter avtroppende kongresskvinne Candice Miller.

  Mississippi distrikt 1: To nye republikanere har meldt seg på, så nå er det dusinet fullt her: Tannlege Ed Holliday og tidligere borgermester (og to ganger tapende primærvalgdeltager) Henry Ross. Påmeldingsfristen er 27. mars, så det kan godt komme enda fler.

  Nebraska distrikt 2: Demokraten Brad Ashford har greid å miste tre toppfolk på like mange måneder. Årsaken er visstnok at Ashford, som slo en upopulær republikaner i 2014, ikke har fått fart på pengeinnsamlingen.

  Nevada distrikt 4: Tidligere kongressmann Steven Horsford (D) vil ikke prøve å ta tilbake setet han tapte til republikaneren Cresent Hardy i 2014. Det åpner for et kandidatur fra tapende kandidat til viseguvernørjobben, tidligere delstatsrepresentant Lucy Flores.

  North Carolina distrikt 3: Kongressmann Walter Jones (R) har allerede fått sin første interne utfordrer. Denne gang er det forretningsmann og Irak-veteran Phil Law som er tidlig ute.

   

  New York guvernør: Det går rykter om lærerorganisasjonene i delstaten har bedt justisminister Eric Schneiderman om å stille mot guvernør Andrew Cuomo i det demokratiske primærvalget i 2018. Cuomo har ellers sett sin popularitet synke til rekordlave nivåer pga. krangel med lærerne om lønnsforhold.

  West Virginia guvernør: Den første kandidaten har begynt å lukte på å stille – lederen for demokratenes gruppe i delstatssenatet, Jeff Kessler. Sittende guvernør, Earl Ray Tomblin (D) kan ikke stille på ny i 2016.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også