Mer

  Valgsnacks mandag 16. mars

  Senatet, Huset: En ny runde med rangeringer av senatorer og representanter fra fiskalkonservative Club for Growth er ute.

   

  Illinois senator: Denne artikkelen redegjør for hvorfor senator Mark Kirk (R) ikke starter sin gjenvalgskampanje som favoritt.

  Maryland senator: Kongresskvinne fra det 4. distrikt, Donna Edwards (D) vil stille til Senatet i 2016. Fra før stiller kongressmannen fra det 8. distriktet, Chris Van Hollen. Dermed er det duket for heftige demokratiske primærvalg til både Senatet og to av kongressdistriktene. Vi gleder oss!

   

  Illinois distrikt 18: Kongressmann Aaron Schock (R) får stadig nye forklaringsproblem med pengebruken. Siste nytt er en flytur som ble regnskapsført som softwareinnkjøp.

  Maryland distrikt 4: Tidligere fylkesadvokat Glenn Ivy var første demokrat til å melde seg på etter at kongresskvinne Donna Edwards meddelte at hun stilte til Senatet. Ivys kone var viseguvernørkandidat for tidligere justisminister Doug Gansler, som tapte for viseguvernør Anthony Brown i det demokratiske primærvalget i 2014. Nå ser det ut til å bli nok en kamp mellom disse klanene, siden Brown annonserte sitt kandidatur et par dager senere.

  Mississippi distrikt 1: En niende og en tiende republikaner har meldt seg på til suppleringsvalget i mai. Transportkommisjonær Mike Tagert er en nær alliert av tidligere guvernør Haley Barbour, og vil visstnok «arve» Barbours finansielle og organisatoriske nettverk, mens lege Starner Jones hadde et kort øyeblikk som lokal kjendis i 2009, da han gikk hardt ut mot Obamacare.

   

  Kentucky guvernør: SurveyUSA har målt det republikanske primærvalget i Kentucky, og finner tidligere bystyremedlem Hal Heiner med 28% og tidligere senatskandidat Matt Bevin og landbrukskommissær James Comer med 20% hver. Valget er 19. mai.

  West Virginia guvernør: Den republikanske kongressmannen David McKinley vurderer å stille til guvernør i 2016.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også