"Ready for Hillary"-bussen slår seg vrang på tur gjennom Pennsylvania (Foto: Ben Terris).

Ifølge New York Times er ikke demokratene bare ‘Ready for Hillary’, de er desperate etter henne.

Et tynt mannskap bak Clinton i Det demokratiske partiet, dårlige utsikter til å ta tilbake flertallet i Representantenes hus, og middelklassevelgere som fristes av republikanerne er tre av hovedårsakene til at demokratene klamrer seg til Clinton. Hun er ikke bare den største favoritten til å vinne nominasjonen i 2016, men er ifølge representant Steve Israel (D-New York, 2. distrikt) den eneste demokraten som kan gå inn i de ca. 60-75 jevne distriktene i Huset og gjøre det godt. Under Obamas presidentskap har demokratene slitt sterkt på delstatsnivå og tapt 900 delstatsseter og 11 guvernørskap. Mens republikanerne har flere sterke navn i 2016-feltet, har demokratene meget få.

Clintons stilling som den åpenbare kandidaten gjør også en rekke demokrater bekymret over måten hun har håndtert media på den siste tiden. Hun brukte åtte dager på å besvare e-postkontroversen, og det er fem dager for lenge ifølge Robert Gibbs, tidligere pressetalsmann i Det hvite hus.

Clinton har vist seg rusten den siste tiden, men hun har sikret seg et dyktig team som står klart til å bistå i det hun annonserer sitt kandidatur. Det ryktes at annonseringen kommer allerede i april. Venter hun særlig lenger kommer kritikken fra nervøse demokrater til å tilta i styrke.

Via Morgenkaffen.