Mer

  Valgsnacks mandag 9. mars

  Maryland senator: Senator Barbara Mikulski (D) stiller ikke til gjenvalg i 2016, etter fem perioder i Senatet. Det er mange potensielle erstattere i denne liberale staten, men den eneste som har annonsert sitt kandidatur hittil er kongressmann Chris Van Hollen (D).

  New Jersey senator: Senator Bob Menendez (D) vil bli anklaget for korrupsjon i løpet av kort tid. Det føderale justisdepartementet forbereder en sak mot ham, og justisminister Eric Holder (D) har godkjent saken, i følge CNN. Menendez på sin side hevder alt er en del av en svertekampanje.

   

  Maine distrikt 2: Fjorårets tapende demokrat, tidligere delstatssenator Emily Cain, vil gå for omkamp mot kongressmann Bruce Poliquin (R).

  Maryland distrikt 8: PR-arbeider Kathleen Matthews, som er kona til den kjente tv-journalisten Chris Matthews, er første kandidat til å søke den demokratiske nominasjonen i dette distriktet, som blir åpent når kongressmann Chris Van Hollen stiller til Senatet i 2016.

  Michigan distrikt 10: Den republikanske kongresskvinnen Candice Miller annonserte torsdag at hun ikke kommer til å ta gjenvalg. Miller leder administrasjonskomiteen i Huset, og er i sin syvende valgperiode.

  Mississippi distrikt 1: Så langt har åtte republikanere meldt seg på til suppleringsvalget i mai, for dette konservative distriktet. De åtte er forretningsmennene Boyce Adams og Sam Adcock, delstatssenator Nancy Collins, fylkesadvokat Trent Kelly, tidligere bystyremedlem Quentin Whitwell, advokatene Daniel Sparks og Greg Pirkle og fylkesanklager Chip Mills. Ingen demokrater har meldt seg så langt.

   

  Florida lokal: Borgermester Bob Buckhorn (D) tok en knusende seier, med 96% allerede i første runde i Tampa tirsdag. Han nevnes som en mulig kandidat til Senatet i 2016.

  Kansas lokal: Bystyremedlem Jeff Longwall (28%) og markedsføringskonsulent Sam Williams (25%) gikk videre fra første runde av borgermestervalget i Wichita tirsdag. Begge er republikanere.

  Oregon administrasjonsminister: Guvernør Kate Brown (D) har oppnevnt Jeanne Atkins (D), en tidligere medarbeider for senator Jeff Merkley (D), til å sitte frem til valget i 2016. Atkins vil ikke selv være kandidat.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også