Ifølge New York Times skal Hillary Clinton i sin tid som utenriksminister ene og alene ha benyttet seg av sin personlige e-postkonto. Clinton kan dermed ha brutt føderale krav. Rådgiverne hennes gjorde samtidig ingenting for å bevare e-postene, slik Federal Records Act krever.

Hillary Clinton benyttet seg ikke av sin offisielle e-postkonto i løpet av sine fire år som utenriksminister (2009-2013). Clintons rådgivere gikk først igjennom tusenvis av e-poster for to måneder siden, etter henvendelse fra utenriksdepartementet. De avgjorde selv hvilke e-poster som ble overlevert Clintons tidligere arbeidsgiver. I følge føderal lov er imidlertid all slik kommunikasjon ansett som arkivmateriale som skal bevares.

Nick Merrill, en talsmann for Clinton, sier Clinton burde kunne regne med at e-postene ble bevart ettersom hun var i kontakt med andre som benyttet offisielle e-postkontoer. Han kommenterte ikke, som New York Times’ Michael C. Schmidt påpeker, hvordan man tenkte å bevare e-poster sendt til for eksempel utenlandske ledere og folk utenfor utenriksdepartementet.

Saken er både skadende og pinlig for Clinton, demokratenes soleklare favoritt til presidentnominasjonen i 2016. Det ryktes nå at hun skal vurdere en mulig annonsering i april, framfor å vente til sommeren.

Tidligere Florida-guvernør Jeb Bush, en knepen favoritt på republikansk side i følge AmerikanskPolitikk.no sin 2016-tracker, har tidligere frigitt tusenvis av e-poster fra sin tid som guvernør. Avsløringen passer ham godt:

Vi kommer for øvrig til å se mer av dette:

 

3 Kommentarer