AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i demokratenes 2016-race. Med 317 dager igjen til 2016 handler det fortsatt bare om Hillary Clinton.

De oppdaterte tallene i AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker viser fortsatt at tidligere utenriksminister Hillary Clinton troner alene på toppen blant demokratene, med et 2016-snitt på 56,5 %. Hun har gått fram med 2,8 prosentpoeng siden 7. februar.

Senator Elizabeth Warren (D-Massachusett) følger på andreplass med 11,8 %. Warren har gått fram med 0,4 prosentpoeng. Hun har gjentatte ganger sagt at hun ikke kommer til å stille, men presset fra «Run, Warren, Run!» gjengen tiltar i styrke.

Visepresident Joe Biden ligger fortsatt på tredjeplass. Biden har 10,3 %, og har gått fram med 2,3 prosentpoeng.

Senator Bernie Sanders (I/D-Vermont) ligger på fjerdeplass med 3,9 % (+0,4), foran tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) på femteplass med 2 % (-0,2). Maryland-guvernør Martin O’Malley har falt tilbake til 2,2 % (-0,9), mens New York-guvernør Andrew Cuomo ligger på sjuendeplass på stedet hvil med 1,8 %.

150218-2016tracker-DEM

 

2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa, New Hampshire og South Carolina — de tre delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt fra den lange veien til Det hvite hus.