AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i republikanernes 2016-race. Med 317 dager igjen til 2016 heter front-runnerne Bush og Walker, men det er jevnt.

AmerikanskPolitikk.no sin oppdaterte #2016tracker viser at tidligere Florida-guvernør Jeb Bush ligger på førsteplass med et 2016-snitt på 18,3 %. Bush har gått fram med 0,6 prosentpoeng siden forrige oppdatering 7. februar.

Wisconsin-guvernør Scott Walker følger på andreplass med 13,9 %. Walker har gått fram med 1,2 prosentpoeng siden forrige måling. Han er nå i toppsjiktet sammen med Bush.

Senator Rand Paul (R-Kentucky) ligger fortsatt på tredjeplass, men han har gått litt tilbake; fra 9,5 % til 8,8 % (-0,7). Senator Marco Rubio (R-Florida) har hoppet opp fra sjetteplass, og ligger nå på fjerdeplass med 8,4 % (+1,6).

Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee ligger fortsatt på femteplass med 7 %. Han deler plassen med New Jersey-guvernør Chris Christie, som også har 7 %. Christie har gått tilbake med 1,4 prosentpoeng. Senator Ted Cruz (R-Texas) har fått flere positive artikler den siste uken, men ligger på stedet hvil med 4,7 % (-0,1).

Neurokirurgen og Obama-kritikeren Ben Carson har falt litt, og ligger på sjuendeplass med 3,8 % (-1). 2012-veteranen og tidligere Texas-guvernør Rick Perry ligger på 9. plass med 3,3 % (+0,9), foran Louisiana-guvernør Bobby Jindal, en nykomling på topp 10, med 3 %.

150218-2016tracker-GOP

 

2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa, New Hampshire og South Carolina — de tre delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt fra den lange veien til Det hvite hus.

Foto: Gage Skidmore. Jeb Bush har foreløpig posisjonert seg godt i «the silent primary», men det er tidlig.

5 Kommentarer