Mer

  Ted Cruz fortsetter posisjoneringen, gjenopptar kampen mot likekjønnet ekteskap

  TedCruz1-CPAC-GS
  Senator Ted Cruz (R-Texas). Foto: Gage Skidmore.

  Ted Cruz re-introduserer forslag som gir delstatene mulighet til å avvise kjønnsnøytrale ekteskap.

  Tirsdag denne uken re-introduserte senator Ted Cruz (R-Texas) «The State Marriage defense Act». Lovforslaget gir hver enkelt delstat retten til å definere hva et ekteskap er, i tillegg til å forhindre den føderale regjeringen fra å pålegge delstatene en annen definisjon. Det kommer ikke til å bli vedtatt.

  «Jeg støtter det tradisjonelle ekteskapet, og vi burde avvise Obama-administrasjonen hver gang de forsøker å tvinge likekjønnet ekteskap på alle de 50 delstatene. Dette lovforslaget bidrar til å sikre at hver delstat kan bevare det tradisjonelle ekteskapet,» sier Cruz i en pressemelding.

  Cruz vurderer et presidentkandidatur i 2016 og ligger for øyeblikket på 7. plass med 4,8 % i AmerikanskPolitikk.no sin 2016-tracker.

  I følge Cruz har Obama-administrasjonen overstyrt delstatens autoritet ved at føderale byråer anerkjenner kjønnsnøytralt ekteskap i stater som kun tillater ekteskap mellom én mann og én kvinne. Gjennom Cruz sitt lovforslag vil de føderale myndighetene måtte gi etter for delstatenes definisjon.

  Texas-senatoren introduserte lovforslaget for første gang i fjor, men den gangen ble forslaget stoppet av demokratene, som hadde flertall i Senatet.

  For under en måned siden ble Høyesterett enige om å avgjøre hvorvidt grunnloven skal garantere alle amerikanere retten til å inngå likekjønnet ekteskap eller ikke. Saken blir sannsynligvis avgjort i juni, i følge Politico.

  Per dags dato er kjønnsnøytralt ekteskap innført i 36 delstater i tillegg til Washington, D.C. Av disse delstatene var Florida sist ute, som legaliserte dette 6. januar i år.

  Nora Charlotte Lindtner
  Nora Charlotte Lindtner
  Journalist med bachelorgrad i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no våren 2015.

  Les også