Mer

  #2016tracker: Demokratene venter på Hillary, som troner alene på topp

  Foto: ReadyForHillary.
  Foto: ReadyForHillary.

  AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i demokratenes 2016-race. Med 327 dager igjen til 2016 troner Hillary Clinton fortsatt alene på topp.

  De oppdaterte tallene i AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker viser nok en gang at Hillary Clinton troner alene på toppen blant demokratene, med et 2016-snitt på 53,7 %. Hun har gått tilbake 0,5 prosentpoeng siden 26. januar.

  Senator Elizabeth Warren (D-Massachusett) følger på andreplass med 11,4 %. Warren har gått fram med 2,1 prosentpoeng, men står fortsatt på at hun ikke kommer til å stille. Visepresident Joe Biden ligger fortsatt på tredjeplass med 8 % (-0,6). Senator Bernie Sanders (I/D-Vermont) har for sin del hoppet opp på fjerdeplass med 3,5 % (+1,3), foran tidligere Maryland-guvernør Martin O’Malley med 3,1 % (-0,6). Tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) følger på sjetteplass med 2,2 % (-1,3), mens New York-guvernør Andrew Cuomo ligger på sjuende med 1,8 % (-0,2).

  150208-2016tracker-DEM

   

  2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa og New Hampshire — de to delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

  Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt fra den lange veien til Det hvite hus.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også