Mer

  #2016tracker: Demokratene venter på Hillary, som troner alene på topp

  Foto: ReadyForHillary.
  Foto: ReadyForHillary.

  AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i demokratenes 2016-race. Med 327 dager igjen til 2016 troner Hillary Clinton fortsatt alene på topp.

  De oppdaterte tallene i AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker viser nok en gang at Hillary Clinton troner alene på toppen blant demokratene, med et 2016-snitt på 53,7 %. Hun har gått tilbake 0,5 prosentpoeng siden 26. januar.

  Senator Elizabeth Warren (D-Massachusett) følger på andreplass med 11,4 %. Warren har gått fram med 2,1 prosentpoeng, men står fortsatt på at hun ikke kommer til å stille. Visepresident Joe Biden ligger fortsatt på tredjeplass med 8 % (-0,6). Senator Bernie Sanders (I/D-Vermont) har for sin del hoppet opp på fjerdeplass med 3,5 % (+1,3), foran tidligere Maryland-guvernør Martin O’Malley med 3,1 % (-0,6). Tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) følger på sjetteplass med 2,2 % (-1,3), mens New York-guvernør Andrew Cuomo ligger på sjuende med 1,8 % (-0,2).

  150208-2016tracker-DEM

   

  2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa og New Hampshire — de to delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

  Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt fra den lange veien til Det hvite hus.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også