Mer

  Topp 3 i New Hampshire: Walker, Bush og Paul

  Wisconsin-guvernør Scott Walker (R). Foto: Gage Skidmore.
  Wisconsin-guvernør Scott Walker (R). Foto: Gage Skidmore.

  Mitt Romneys beskjed om at han holder seg på sidelinjen i 2016 har åpnet døra på gløtt for Scott Walker i New Hampshire.

  I følge en ny meningsmåling fra NH1 News ligger Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) for øyeblikket på første plass i New Hampshire, delstaten som gjennomfører det første primærvalget, og det andre valget i den kommende nominasjonskampen:

  1. Scott Walker 21,2 %

  2. Jeb Bush 14,4 %

  3. Rand Paul 8,3 %

  4. Ben Carson 8,2 %

  5. Chris Christie 7 %

  6. Mike Huckabee 6,8 %

  7. Marco Rubio 5,4 %

  8. Ted Cruz 3,3 %

  9. Rick Perry 2,7 %

  10. George Pataki 2,2 %

  11. Carly Fiorina 1,7 %

  Rick Santorum og Bobby Jindal ble ikke oppgitt som alternativer i de automatiske telefonoppringningene som ligger til grunn for målingen. 19 % av de 1012 respondentene oppgir at de er usikre eller at de foretrekker noen andre. Målingen ble gjennomført 2.-3. februar — etter at Romney trakk seg fra videre 2016-spekulasjoner — og feilmarginen er på +/- 3,08 prosentpoeng.

  Walker ligger også på førsteplass i Des Moines Register/Bloomberg Politics sin ferske Iowa-måling.

  Du leser mer om styrkene og svakhetene til de tre kandidatene som ligger på topp i New Hampshire i White House-audition spalten:

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også