Mer

    Topp 3 i New Hampshire: Walker, Bush og Paul

    Wisconsin-guvernør Scott Walker (R). Foto: Gage Skidmore.
    Wisconsin-guvernør Scott Walker (R). Foto: Gage Skidmore.

    Mitt Romneys beskjed om at han holder seg på sidelinjen i 2016 har åpnet døra på gløtt for Scott Walker i New Hampshire.

    I følge en ny meningsmåling fra NH1 News ligger Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) for øyeblikket på første plass i New Hampshire, delstaten som gjennomfører det første primærvalget, og det andre valget i den kommende nominasjonskampen:

    1. Scott Walker 21,2 %

    2. Jeb Bush 14,4 %

    3. Rand Paul 8,3 %

    4. Ben Carson 8,2 %

    5. Chris Christie 7 %

    6. Mike Huckabee 6,8 %

    7. Marco Rubio 5,4 %

    8. Ted Cruz 3,3 %

    9. Rick Perry 2,7 %

    10. George Pataki 2,2 %

    11. Carly Fiorina 1,7 %

    Rick Santorum og Bobby Jindal ble ikke oppgitt som alternativer i de automatiske telefonoppringningene som ligger til grunn for målingen. 19 % av de 1012 respondentene oppgir at de er usikre eller at de foretrekker noen andre. Målingen ble gjennomført 2.-3. februar — etter at Romney trakk seg fra videre 2016-spekulasjoner — og feilmarginen er på +/- 3,08 prosentpoeng.

    Walker ligger også på førsteplass i Des Moines Register/Bloomberg Politics sin ferske Iowa-måling.

    Du leser mer om styrkene og svakhetene til de tre kandidatene som ligger på topp i New Hampshire i White House-audition spalten:

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også