Mer

  Valgsnacks mandag 2. februar

  Florida senator: Den kontroversielle kongressmannen Alan Grayson vurderer å søke den demokratiske nominasjonen til Senatet i 2016. Grayson sier selv at den eneste andre kandidaten han ikke vil stille imot er kongresskvinne Debbie Wasserman-Schultz, som også er partiets føderale leder. Det er fortsatt usikkert om senator Marco Rubio (R) tar gjenvalg, eller går for presidentembetet.

  Ohio senator: Kilder hevder at tidligere guvernør Ted Strickland (D) vil stille mot senator Rob Portman (R) i 2016. Strickland, som satt i Representantenes Hus før han ble guvernør, vil være 75 år gammel på valgdagen, og jeg tviler på at velgerne vil ønske å bytte ut Portman for en så gammel kandidat.

   

  Mississippi distrikt 1: Kongressmann Alan Nunnelee (R), som ble rammet av en svulst på hjernen i fjor har fått et tilbakefall og er overført til et hospice hjemme i Mississippi. Legene sier videre medisinsk behandling ikke er mulig.

   

  Kentucky guvernør: Det republikanske firmaet Remington Research Group har målt kampen om partiets guvernørnominasjon og finner landbruksminister James Comer med en knapp ledelse, på 22%. Deretter kommer forretningsmann og tidligere senatskandidat Matt Bevin på 19% og tidligere bystyremedlem Hal Heiner på 18%. Tidligere høyesterettsdommer Will Scott hadde 5%. Primærvalget avholdes 19. mai.

   

  Pennsylvania finansminister: Finansminister Rob Cord (D) gikk av på dagen fredag og innrømmet samtidig misbruk av sin stilling. Torsdag kom nyheten om at han var under føderal etterforskning for misbruk av valgkampmidler. Det er foreløpig uvisst hvem guvernør Tom Wolf (D) vil utnevne til å erstatte Cord, som for øvrig hadde et heller mislykket forsøk på å vinne guvernørnominasjonen i fjor.

   

  New York lokal: Lederen av delstatshuset i New York, Sheldon Silver (D) har trukket seg fra sitt verv og er under føderal etterforskning for korrupsjon. Just another week in New York, med andre ord.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også