Mer

  #2016tracker: Bush på topp hos republikanerne, fulgt av Paul, Romney, Walker og Rubio

  Jeb Bush jobber bak kulissene om dagen. Foto: Gage Skidmore.
  Jeb Bush jobber bak kulissene om dagen. Foto: Gage Skidmore.

  AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i republikanernes 2016-race. Med 340 dager igjen til 2016 ligger Bush på topp, men Walker og Romney klatrer.

  Ett år før Iowa stemmer viser AmerikanskPolitikk.no sin oppdaterte #2016tracker at tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) ligger på førsteplass med et 2016-snitt på 17,5 %.

  Bush har gått fram med 2,4 prosentpoeng siden 5. januar.

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) følger på andreplass med 10,9 %, opp 1,2 prosentpoeng. Mitt Romney, som vurderer å stille for tredje gang, følger på tredjeplass med 10,8 %, fram 3,8 prosentpoeng. Wisconsin-guvernør Scott Walker (R) har klatret til fjerdeplass med 8,5 %. Walker har klatret 3 prosentpoeng i løpet av januar i vår #2016tracker.

  Senator Marco Rubio (R-Florida) ligger på femteplass med 8,2 % (+1), fulgt av New Jersey-guvernør Chris Christie (R) på 6,4 % (-4,4). Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R) er for øyeblikket på sjuendeplass med 5,6 % (-4), foran senator Ted Cruz (R-Texas) på 5 % (-1,1), tidligere Texas-guvernør Rick Perry (R) på 3,5 % (-1,2) og Ohio-guvernør John Kasich (R) på 2,8 % (+1,5).

  Du ser hele oversikten nedenfor:

  150127 - 2016tracker-GOP

  2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa — delstaten som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i januar 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse, samt ekspertvurderinger.

  Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt fra den lange veien til Det hvite hus.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også