Mer

  Valgsnacks mandag 19. januar

  California senator: Delstatens justisminister Kamala Harris (D) vil stille til Senatet i 2016, når Barbara Boxer går av. Viseguvernør Gavin Newsom (D) vil derimot ikke stille, men sikter trolig mot guvernørjobben i 2018.

  Louisiana senator: Kongressmann John Fleming (R) vil stille til Senatet i 2016 dersom senator David Vitter (R) blir valgt til guvernør i år.

   

  Pennsylvania distrikt 2: Kongressmann Chaka Fattah (D) er under føderal etterforskning for brudd på valgkampfinansieringslovene i forbindelse med borgermestervalget i 2007.

   

  Missouri guvernør: Senator Claire McCaskill vil ikke søke den demokratiske guvernørnominasjonen i 2016. Dermed er delstatens justisminister Chris Koster storfavoritt på demokratisk side.

  North Dakota guvernør: Spekulasjonene går høyt om at senator Heidi Heitkamp (D) vil gå for guvernørvervet i 2016. Hun er ikke på valg før i 2018, så hun har lite å tape.

  West Virginia guvernør: Senator Joe Manchin (D) vil avgjøre i løpet av sommeren om han vil stille til guvernørvervet i hjemstaten i 2016. Manchin var guvernør da han ble valgt til å erstatte avdøde senator Robert Byrd (D), men har flere ganger uttrykt misnøye med den fastlåste situasjonen i Washington.

   

  Illinois revisor: Delstatsrevisor Leslie Munger (R) vil stille i suppleringsvalget til dette vervet, som arrangeres i 2016. Munger ble oppnevnt for å erstatte Judy Baar Topinka (R), som døde før embetsperioden ble påbegynt.

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også