Mer

  Møt vårens praktikanter på AmerikanskPolitikk.no: Vårin, Kim Arne, Johan og Vebjørn!

  2015 er igang og det sjette kullet med praktikanter står klart til å bidra til dekningen her på AmerikanskPolitikk.no.

  Som redaktør av AmerikanskPolitikk.no er jeg så heldig at det finnes dyktige studenter med en stor interesse for amerikansk politikk som søker praktikantstilling hos oss. Siden praktikantordningens oppstart høsten 2012 har fem kull med praktikanter — totalt 16 studenter — gjort sitt for at vi kan tilby en bred dekning av amerikansk politikk.

  I vinter og vår har vi fått med oss fire nye dyktige praktikanter. De kommer til å bidra til «Morgenkaffen» og den øvrige dekningen vår.

  Vårin, Kim Arne, Johan og Vebjørn presenterer seg kort nedenfor, i tillegg til å si noen ord om hva de håper å bidra med fram til sommerferien.

  Vårin Alme (23) fullfører en mastergrad i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo våren 2015:

  «For tiden holder jeg på med mitt siste år som masterstudent ved Institutt for statsvitenskap på Universitetet i Oslo, der jeg skriver masteroppgave om problematikken rundt asymmetrisk krigføring, med utgangspunkt i det norske stabiliseringsbidraget i Afghanistan. Oppgaven er del av et større prosjekt ved Forsvarets høgskole. Fra før har jeg en bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU, der jeg skrev bacheloroppgave med tittelen ‘Amerikansk utenrikspolitikk: retorikk og atferd.’ Gjennom masterstudiet har jeg valgt å spesialisere meg i internasjonal politikk og utenrikspolitikk, med hovedfokus på det transatlantiske sikkerhetspolitiske forholdet mellom Norge og USA.

  Her på AmerikanskPolitikk.no vil jeg komme med oppdateringer om USAs forsvars- og sikkerhetspolitikk. For min del blir det særlig interessant å se saker som uttrekningen fra Afghanistan og møtet med trusselen fra IS i lys av den begynnende presidentvalgkampen fram mot 2016.»

  Kim Arne Hammerstad (22) – tidligere ansvarlig redaktør for Studvest, bachelorstudent i sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen:

  «Det siste året har jeg jobbet fulltid som ansvarlig redaktør i studentavisen Studvest i Bergen, men tar i disser dager fatt igjen på bachelorgraden min i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen etter ett års permisjon. Politikk har alltid vært av særdeles interesse for meg, og da spesielt norsk og amerikansk politikk, i tillegg til en litt nerdete fascinasjon for de mangfoldige institusjonene i EU. Det er også disse tre områdene som har vært hovedfokuset i bachelorgraden min så langt. Høsten 2013 tok jeg et eget fag om amerikansk politikk, som virkelig satte fyr på min interesse for nettopp dette feltet.

  Som selverklært nerd på amerikansk politikk håper jeg å kunne bruke det jeg kan og det jeg leser til noe fornuftig på AmerikanskPolitikk.no. Jeg ser spesielt frem til å formidle hvem som melder seg til å stille til presidentkandidat fra de to partiene, som vi forhåpentligvis vil få se bekreftelser på i løpet av våren – som etter min mening AmerikanskPolitikk.no er best og raskest på blant mediene i Norge.»

  Johan Hansen (22) bachelorgrad i politikk, internasjonale studier og samfunnsøkonomi fra Universitetet i Melbourne:

  «Jeg har nylig fullført en bachelorgrad ved Universitetet i Melbourne og tar sikte på å starte en mastergrad i internasjonale relasjoner høsten 2015. Ettersom jeg har tatt deler av utdannelsen min innenfor samfunnsøkonomi ønsker jeg å skrive mer om nettopp dette, enten det er samfunnsøkonomiske forhold i USA eller økonomisk lovgivning det er snakk om. Økonomisk politikk er sentralt i all politisk debatt, og det er derfor et viktig område å dekke.»

  Vebjørn Hobbesland (21) fullfører en bachelorgrad i statsvitenskap ved Universitetet i Agder våren 2015:

  «Jeg har vært interessert i amerikansk politikk siden jeg gikk i 2. klasse på barneskolen. Året var 2000 og det var valg. Siden den gang har jeg blitt mer og mer interessert. Det har blitt en like normal del av hverdagen som å pusse tennene. Jeg håper å bidra med dekning og ideer til nettsiden, som etter min mening har en av de beste norske dekningene av det som skjer i amerikansk politikk. Ser fram til et lærerikt og spennende år!»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også