Mer

  Morgenkaffen mandag 5. januar: God morgen 2015, 2016 er igang!

  God morgen! Det er mandag, juleferien er over, og Mor­gen­kaffen er servert. Vi starter 2015 med en nokså kort utgave. Vinterens praktikanter er straks på plass, og vi har et meget spennende år foran oss.

  Da setter vi igang:

  «As much as I have loved doing the show, I love my country more, and feel that it may be time for me to leave a zone of comfort to engage in the conflicts that have almost destroyed the bedrock foundations of America. I feel compelled to ascertain if the support exists strongly enough for another Presidential run. So as we say in television, stay tuned!»

  Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R) trakk seg fra Fox News på lørdag, og kunngjorde samtidig at han vurderer mulighetene for et presidentkandidatur i 2016. Mer under 2016-nytt.

  #AMPOL-NYTT

  President Obama kommer til å bruke de neste ukene på å gi en liten forsmak på State of the Union-talen, som holdes 20. januar. Wall Street Journal, som beskriver tilnærmingen som ny sammenlignet med tidligere år, har mer: «Mr. Obama plans to roll out legislative proposals and executive actions over the week on issues including housing, manufacturing and higher education… He will do so while traveling the country highlighting progress in the economy.»

  Den 114. Kongressen sverges inn i morgen, og Associated Press melder følgende om republikanernes fokus de neste månedene: «…GOP leaders will focus on bolstering the economy and cutting the budget — and oh yes, avoiding self-inflicted calamities that make voters wonder if the party can govern competently. … When the new Congress raises the curtain Tuesday, Republicans will run both the House and Senate for the first time in eight years. GOP leaders want to showcase their legislative priorities, mixing accomplishments with showdowns with Obama but shunning government shutdowns and other chaotic standoffs.»

  Et lite signal om hva som venter Obama i 2015, fra Senatets nye majoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky): «We’ll be voting on things I know he’s not going to like.»

  2016-NYTT


  Mike Huckabee ser ut til å stille som presidentkandidat i 2016, åtte år etter 2008-eventyret da han blant annet vant caucus-valget i Iowa. Huckabee trekker seg fra Fox News, der siste utgave av «Huckabee» ble sendt på lørdag, og 20. januar kommer boka God, Guns, Grits and Gravy. Det lukter det (Iowa) og 2016 av.

  Avtroppende Texas-guvernør Rick Perry (R-Texas), som avtrer 20. januar, ser også ut til å forberede et presidentkandidatur. The Hill: «Perry will leave the governor’s mansion after 14 years on Jan. 20. Just a few days later, he’ll be in Iowa participating in the state’s first major candidate event of the 2016 campaign. It’s the latest stop in a heavy travel schedule as he edges toward a second run at the White House.»

  Representant Steve King (R-Iowa, 4. distrikt) har tilsynelatende ingen problemer med at Jeb Bush står over «Iowa Freedom Summit» den 24. januar — den første samlingen av potensielle republikanske 2016-kandidater.

  Washington Posts Chris Cillizza writes.høres av en eller annen grunn overrasket ut over at 2014 ble erstattet av 2016 såpass fort: «Boy, that escalated quickly. Less than two months after the 2014 elections, the 2016 Republican presidential race is taking clear shape — with several major players moving quickly to carve out their own space (and maybe keep others from carving it up) in the contest. … All of the sudden movement — particularly from Bush and Huckabee — has the potential to dramatically alter the face of the just-beginning race to be the next Republican presidential nominee.»

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Mike Huckabee slutter i Fox News, forbereder presidentkandidatur i 2016» av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): «…Jeg møtte Huckabee og kona ved et par anledninger i Iowa i 2011. Han var da en konservativ (media-) stjerne som ble bønnfalt om å stille i 2012. Da jeg hørte ham tale i Ames, Iowa sommeren 2014, lå han på toppen av de lokale 2016-målingene.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også