Mer

  2016 tracker: Bush på toppen av et jevnt og bredt felt

  Følger Jeb i far og brors fotspor i 2016?
  Følger Jeb i far og brors fotspor i 2016?

  AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i republikanernes 2016-race. Med 374 dager igjen til 2016 er feltet bredt, og det er jevnt på toppen.

  Det skjer langt mer på republikansk side enn det gjør hos demokratene om dagen. Feltet med potensielle kandidater er bredere, og det finnes ingen republikansk utgave av demokratenes soleklare favoritt Hillary Clinton.

  Ett år før Iowa nærmer seg innspurten av caucusvalgkampen viser AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker at tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) ligger på en knepen førsteplass med et 2016-snitt på 13,8 %.

  New Jersey-guvernør Chris Christie (R) følger på andreplass med 10,7 %, foran senator Rand Paul (R-Kentucky) med 9,7 %. Tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee (R) ligger på fjerdeplass med 9,4 %, representant og tidligere visepresidentkandidat Paul Ryan (R-Wisconsin, 1. distrikt) ligger på femte med 7,7 %, mens senator Marco Rubio (R-Florida) ligger på sjetteplass med 7,2 %.

  Du ser hele oversikten nedenfor:

  141223-2016tracker-GOP

  2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa og New Hampshire — de to delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i januar 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse.

  Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt og en oppsummering av ukas spekulasjoner.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også