Mer

  2016 tracker: Hillary Clinton, og alle de andre

  Hillary og Bill Clinton i Iowa i september. Foto: Karen Murphy.
  Hillary og Bill Clinton i Iowa i september. Foto: Karen Murphy.

  AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker gir deg oversikten over hvem som ligger best an i demokratenes 2016-race. Med 374 dager igjen til 2016 er Hillary Clinton fortsatt demokratenes soleklare favoritt.

  Mens Hillary Clintons team har varslet at avgjørelsen annonseringen av hennes presidentkandidatur først kommer til våren, har de potensielle utfordrerne fått stadig mer oppmerksomhet fra pressen. Senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) oppfordres av stadig flere til å stille, mens tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) — den eneste som foreløpig har opprettet en exploratory committee — kommer til å få stadig mer oppmerksomhet i tiden som kommer.

  Ett år før Iowa nærmer seg innspurten av caucusvalgkampen viser AmerikanskPolitikk.no sin #2016tracker at Hillary Clinton troner alene på toppen, med et 2016-snitt på 61,7 %. Warren følger på andreplass med 11,8 %, foran visepresident Joe Biden med 8,4 %. Senator Bernie Sanders (I/D-Vermont) følger på fjerdeplass med 4,3 %, New York-guvernør Andrew Cuomo (D) ligger på femteplass med 2,8 %. Avtroppende Maryland-guvernør Martin O’Malley (D) ligger på 2,2 %.

  Hillary og alle de andre. Holder hun stillingen utover vinteren?

  2016-snittet (i prosent) bygger på gjennomsnittene av de nasjonale 2016-målingene til RealClearPolitics og Pollster, samt gjennomsnittene av 2016-målingene i Iowa og New Hampshire — de to delstatene som er først ut i begge partiers nominasjonskamp i januar 2016. Modellen baserer seg i tillegg på de ulike kandidatenes odds for å vinne nominasjonen, regnet om til vinnersjanse.

  Abonner på vår ukentlige oppdatering fra 2016-sirkuset! Vi gir deg siste nytt og en oppsummering av ukas spekulasjoner.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også