Mer

  #ampolkalenderen 20. desember: Senatets eldste medlem

  I #ampolkalenderen gir vi deg en fun fact og en liten nøtt hver dag. Henger du med på notene kan du starte 2015 med en eksklusiv #ampol-kopp i hånda!

  Visste du at:

  … senator Dianne Feinstein (D-California), lederen av Senatets etterretningskomite, er født i 1933 og dermed, med sine 81 år, er Senatets eldste medlem?

  Feinstein er tidligere ordfører i San Fransisco (1978-1988) og ble valgt inn i Senatet i 1992. Sammen med kollega Barbara Boxer (D-California), som også vant i 1992, var dette første gang California fikk kvinnelig senator(er). Senatets etterretningskomite la, under Feinsteins ledelse, nylig fra den mye omtalte tortrurrapporten som omhandler CIAs avhørsmetoder.

  Feinstein er, tross sin høye alder, ikke kjent for å være spesielt skuddredd. Det vakte stor oppmerksomhet da hun og senator Ted Cruz (R-Texas) havnet i en heftig ordutveksling under en høring om våpenlovgivning i Senatet i fjor vår.

  Dagens nøtt:

  I senere år har Feinsteins privatliv fått en del oppmerksomhet. I hvilken sammenheng?

  Svar på Facebook og bli med i trekningen! Vinneren kunngjøres 1. juledag.

  [fbcomments]

  Redaksjonen
  Redaksjonen
  Amerikansk politikk - på norsk! Opprettet i 2010 med mål om å levere en balansert og faktabasert dekning av amerikansk politikk.

  Les også