Mer

  Morgenkaffen tirsdag 9. desember: Offentliggjøring av kontroversiell CIA-rapport og håp om å unngå en ny «shutdown»

  God morgen! Det er tirsdag 9. desember, og Mor­gen­kaffen er servert. Dagens utgave av #ampolkalenderen er publisert her. Klarer du dagens nøtt?

  «I’ve been pretty explicit in my concern that this is a systemic problem. … I described it in personal terms. I think what people are frustrated about is me not saying this is what the outcomes should have been. That I cannot do institutionally. My Justice Department is investigating cases. Part of the rule of law is I’m not putting the thumb on the scales of justice. … This not only personal for me because of who I am… but as president I consider this to be one of the most important issues we face because America works when everybody feels as if they’re being treated fairly.»

  President Barack Obama, sitert av Washington Post, i et intervju med Jeff Johnson fra Black Entertainment Television (BET) i går kveld. Du ser intervjuet her. I kveld sender Telemundo José Díaz-Balarts intervju med Obama. Tema: «immigration and other subjects of interest to the Hispanic community.»

  #AMPOL-NYTT

  Det hvite hus er klare for offentliggjøring av kontroversiell CIA-rapport. Idag kommer rapporten om CIAs avhørsmetoder, kunne Det hvite hus meddele i går. Senatets etterretningskomité har utsatt rapporten flere ganger, men nå er (demokratene i komiteen) overbevist om at den er klar for offentligheten. Sikkerheten er blitt økt på utenriksstasjoner i påvente av publiseringen.

  Mens enda en ny storm nærmer seg østkysten av USA jobber Kongressen for å vedta en kostnadspakke på en trillion dollar (amerikansk benevning), for å finansiere videre drift av myndighetene og forhindre en ny «government shutdown.»

  2016-NYTT

  Skal rydde bordet for å få kandidat. På republikansk side tar store sponsorer og strategikere nå til orde for å unngå et langt primævalg for å velge republikanernes neste presidentkandidat. Det har vi hørt før. Frykten går ut på at dette kan hjelpe kampanjen til Hillary Clinton. Etablissementet har foreløpig samlet seg om tre kandidater, New Jersey-guvernør Chris Christie, tidligere Florida-guvernør Jeb Bush, og Mitt Romney (!). New York Times har detaljene.

  Venstresiden gir ikke opp håpet: De vil ha senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) i 2016.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Steve King gjør det han kan for å bli Iowas republikanske kingmaker» av Are Tågvold Flaten (AmerikanskPolitikk.no): «Kongressmannen Steve King (R-Iowa, 4. distrikt) er en av de som skor seg på Iowas status som det første stoppestedet på den lange veien til Det hvite hus. I slutten av januar får han et kobbel av potensielle republikanske 2016-kandidater på besøk.» LINK

  TIL SLUTT

  President Obama gjestet The Colbert Report i går kveld:

  http://youtu.be/Z8uyTmQJxsg

  POLITICO er på saken.


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Ingeborg Tennes
  Ingeborg Tennes
  Masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også