Mer

  Morgenkaffen onsdag 3. desember: GOPs immigrasjonsplan og Obamas foretrukne forsvarsminister

  God morgen! Det er onsdag 3. desember, og Mor­gen­kaffen er servert. Du finner dagens utgave av #ampolkalenderen her. Klarer du dagens nøtt?

  «I would assume you could have a mulligan here, a major do-over.»

  Senator Mitch McConnell (R-Kentucky), kommende majoritetsleder i Senatet, sitert av Wall Street Journal. Hva snakker han om? Obamas helsereform, dersom Høyesterett vender tommelen ned for en del av reformen.

  #AMPOL-NYTT

  Republikanere vil søke å unngå en ny shutdown ved å utsette utfordringen av Obamas kontroversielle immigrasjonsordre. Planen som ble diskutert bak lukkede dører igår, går ut på å vente til 2015 før en eventuell utfordring igangsettes. Republikanerne vil da ha kontroll over både Huset og Senatet, noe som vil gjøre det lettere å svare meningsfullt på Obamas immigrasjonsordre samtidig som enighet om statsbudsjettet blir vedtatt innen fristen neste uke. «I think they understand that it’s going to be difficult to take meaningful action as long as we got Democrat control of the Senate,» skal Speaker of the House John Boehner (R-Ohio, 8. distrikt) ha sagt til media etter møtet igår. CNN har mer.

  Pentagons tidligere nestkommanderende, Ashton Carter, ser ut til å bli nominert som president Obamas erstatter for avtroppende forsvarsminister Chuck Hagel. CNN melder at Carter er Obamas førstevalg til stillingen, og han vil sannsynligvis bli offisielt utnevnt iløpet av kort tid. Carters erfaring fra Pentagon gjør ham til en utmerket kandidat for stillingen ifølge analytiker av forsvarsindustrien, Michael O’Hanlon. «On paper and in terms of his resume and preparation you probably couldn’t do much better,» sier O’Hanlon om Carter.

  Bystyret i Chicago vedtok igår å gradvis øke minstelønnen i byen til $13 frem mot 2019. Chicagos ordfører, og Obamas tidligere stabsjef Rahm Emanuel, foreslo å øke minstelønnen fra den nåværende $8.25, noe som vil putte landets tredje største by i samme liga som Seattle og San Francisco. «We want to make sure people can afford to live here» sa Emanuel om vedtaket. Ifølge Reuters, vil 400 000 arbeidere i byen bli påvirket av hevelsen og sprøyte inn $800 millioner i byens økonomi.

  2016-NYTT

  Den konservative Ben Carson begynner å bli et mer gjenkjennelig navn i 2016-diskusjoner etter at han fikk andreplassen i en meningsmåling om foretrukne GOP kandidater. I målingen fra CNN/ORC ligger Carson med en oppslutning på 10 prosentpoeng, bak Mitt Romney på førsteplass. Det for mange ukjente Carson rangeres høyere enn mer profilerte republikanere som Jeb Bush og Chris Christie.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKLER

  «The new GOP divide» av James Hohmann (Politico): «Now, as many of the men seeking to be the next Republican standard-bearer prepare to announce their candidacies, they find themselves reconsidering issues that once inspired such agreement that candidates competed over how strongly to impose the party’s beliefs, not what those beliefs should be.» LINK

  «Ashton Carter to be nominated as next defense secretary» (Washington Post): «Although Carter has more experience as a technocrat than as a wartime leader, his extensive national security credentials and the support for his nomination in Congress made him an appealing choice.» LINK

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også