Mer

  Morgenkaffen mandag 1. desember: Hillarys problematiske narrativ

  God morgen! Det er mandag, 1. desember, og Mor­gen­kaffen er servert. Julekalenderen lanseres senere i dag!

  «I think that the narrative that it’s inevitable is off-putting to regular voters. I don’t mean that as a criticism of her. I just think that people read inevitability as entitlement. And the American people want and ought to want their candidates to sweat for the job. You know, to actually make a case for why they’re the right person at the right time.»

  Avtroppende Massachusetts-guvernør Deval Patrick (D) om Hillary Clintons mye omtalte 2016-kandidatur på NBCs «Meet the Press.»

  #AMPOL-NYTT

  President Barack Obama får kritikk fra venstre flanke, melder The Hill. Framtredende politikere på venstresiden, som senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) og senator Bernie Sanders (I-Vermont), har sett seg lei på at Obama foretrekker folk fra Wall Street i sitt økonomiske team. For et par uker siden, i forbindelse med nominasjonen av Antonio Weiss til undersekretær i finansdepartementet, skrev Warren et innlegg i Huffington Post med tittelen ”Enough Is Enough.” Nå har flere kastet seg på, og reagerer på at administrasjonen ikke synes å finne kompetente folk utenfor finansnæringen.

  Det republikanske lederskapet har begynt å samles rundt en strategi for å motstå Obamas agenda uten å bli presset til en ny ”government shutdown, skriver Politico.” CROmnibus er barnets navn, og består av en CR – kortsiktig finansiering, samt den større omnibusen som er 12 forslag som gir finansiering hele året. Slik vil republikanerne sikre at driften opprettholdes, men samtidig ha en viss mulighet til å holde tilbake penger til deler av staten utpå våren. Forslag om å bare holde tilbake penger til immigrasjonsverket er vanskelig å få til siden de er finansiert gjennom avgifter, ikke gjennom kongressen.

  2016-NYTT

  Avtroppende guvernør i Massachusetts Deval Patrick (D) svarte på et intervju på NBC Meet the Press i går at han ikke kommer til å stille som presidentkandidat mot 2016. Dermed er det nok en utfordrer mindre for storfavoritt Hillary Clinton. I det demokratiske partiet begynner det å bli en viss uro for at primærkampanjen skal bli et stort gjesp, og The Nation skrev i forrige uke en leder der de etterlyser en plausibel kandidat fra venstresiden som kan hindre at Hillary glir fritt mot sentrum. Guvernør Patrick argumenterer også for at det amerikanske folk liker at kandidatene må jobbe og slite litt for å bli valgt.

  Forrige helg snakket Obama i et intervju om at amerikanerne ønsket seg en kandidat i 2016 med ”that new car smell.”advarer tidligere Clinton-medarbeider Doug Schoen at han tror Hillary Clinton kan få et lukt-problem fram mot valget. Hun kan være på vei mot en spagat der hun vil slite med å distansere seg fra Obama etter å ha jobbet i administrasjonen i de første fire årene, samt at om hun klarer det kan det bli tatt ille opp av Obamas grunnfjell. Schoen uttalerer videre at meningsmålinger foreløpig viser dødt løp mellom Hillary og sannsynlige republikanske kandidater.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Take This Job and Shove It, Mr. Kissinger,» intervju med William Watts (Association for Diplomatic Studies and Training): Tidligere stabsekretær for det nasjonale sikkerhetsrådet under Nixon-administrasjonen, William Watts, forteller om hvordan han ble desillusjonert med Kissinger og Nixon, og om hvordan det hele endte med at han prøvde slå ned Henry Kissinger. LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Francis Rønnestad
  Francis Rønnestad
  Nord-Amerikaviter og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også