Vi er nå så nær ferdig med fintellingene som vi vil komme i november, og det er på tide å gjøre opp status for spådomsvirksomheten. Hvordan gikk det med Stalltipsene våre?

Spesielt interesserte kan følge linkene under for flere tall og mer detaljerte (bort)forklaringer, men fasiten er at Stalltipsene gjorde det meget bra ved årets valg. Med mindre noe helt spesielt skulle skje i andre valgrunde i Louisiana 6. desember, er statusen for de forskjellige valgene som følger:

I Senatet tippet vi rett i 35 av 36 valg; kun det jevne valget i North Carolina gikk «feil vei». Feilrate: 3% – ett sete for lite til republikanerne.

I Representantenes hus tippet vi rett i 422 av 435 seter. Feilrate: 3%. Vi tippet igjen ett sete for lite til republikanerne når det gjaldt sluttsummen. Not too shabby.

Guvernørene er litt mer variable; her bommet vi på 5 av 36 valg. Feilrate: 14%. Vi undervurderte republikanerne i fire stater og demokratene i en. Ikke dårlig, men ikke spesielt bra heller.

Generelt for alle valgene, kan man si at vi svakt undervurderte rekkevidden av den republikanske bølgen.

I tillegg tippet undertegnede vinneren av 154 delstatsverv rundt om i delstatene; dette er alt fra forholdsvis betydningsfulle verv som viseguvernører (i de delstater der disse ble valgt separat fra guvernørene) og justisministere, til obskure verv som gruveinspektør (Arizona) og leder for delstatens nasjonalgarde (South Carolina). Disse tipsene ble aldri gjennomgått i noe Stalltips, men kunne leses på de respektive delstatssidene. Av disse 154 tippet jeg rett vinner i 148; jeg bommet på tre demokrater og tre republikanere. Feilrate: 4%.

Summa sumarum ble det foretatt tipping i 661 valg – 36 i Senatet, 435 i Huset, 36 guvernører og 154 delstatsverv på lavere nivå. Vi hadde en total mengde feiltips på 25, en feilrate på 3,78%. Det skulle jeg mene står seg bra mot det meste av ekspertise i inn- og utland.