Mer

    2016 er igang: Jim Webb tar første steg mot et presidentkandidatur

    JimWebb
    Tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) har lenge snakket om et mulig 2016-kandidatur. Nå har han tatt det første steget.

    Demokraten Jim Webb er førstemann til å kaste hatten i 2016-ringen.

    Onsdag sendte tidligere senator Jim Webb (D-Virginia) ut en e-post med et 14 minutter langt videoklipp. I videoen, som ikke byr på annet enn den potensielle kandidaten foran et kamera, annonserer Webb opprettelsen av en «exploratory committee» for et presidentkandidatur i 2016:

    Det innebærer at Webb (68) kan starte å samle inn penger til forsøket på å tre ut av Hillary Clintons skygge i den kommende demokratiske nominasjonskampen. Han trenger all den tiden og oppmerksomheten han kan få. Clinton ventes å annonsere sitt kandidatur til neste år.

    Webb har representert Virginia i Senatet i én periode (2007-2013). Han er en dekorert krigsveteran, og gjorde seg blant annet bemerket med sin motstand mot Irakkrigen i George W. Bush sin tid i Det hvite hus. Han har skrevet en rekke bøker, og presenterte seg slik i senatskampanjen i Virginia i 2006:

    Mottoet i 2006: «Born fighting». Hva med 2016?

    Are Tågvold Flaten
    Are Tågvold Flaten
    Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

    Les også