Mer

  Morgenkaffen onsdag 19. november: Keystone XL og GOPs immigrasjonsplan

  God morgen! Det er onsdag, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «Congress is not — nor should it be — in the business of legislating the approval or disapproval of a construction project…And while I am frustrated that the President has refused to make a decision on the future of the pipeline, I don’t believe that short-circuiting the process to circumvent his Administration is in the best interest of the American people,»

  Senator Angus King (I-Maine) var i går en av senatorene som sørget for at Keystone Xl-tilhengerne ikke fikk de nødvendige 60 stemmene for å tillate en ren avstemning om oljerørledningen.

  #AMPOL-NYTT

  Senate-vote-xl

  Senator Mary Landrieu (D-Louisiana) kjemper for sitt politiske liv om dagen, og det går ikke veien. Hun håpet at Senatet ville vedta Keystone Xl-oljerørledningen, for å vise velgerne hjemme hva hun står for. Hun måtte få med seg 59 andre for å åpne for en avstemning, men fikk med seg én for lite. Washington Post har mer.

  NTB skriver følgende om avstemningen: «Flertallet i Senatet i USA sa tirsdag nei til et lovforslag som tillater bygging av den omstridte oljerørledningen Keystone XL.» Les vår faktasjekk av NTBs Keystone XL-sak.

  Representant Hal Rogers (R-Kentucky, 5. distrikt), foreslo igår en plan som vil hindre en ny «shutdown» og samtidig hindre finansiering av Obamas ventede immigrasjonsreform. Obamas plan vil gi så mange som 5 millioner såkalte ulovlige innvandrere lov til å oppholde seg i USA uten frykt for å bli kastet ut, en plan mange republikanere mener gir amnesti til de som oppholder seg i landet ulovlig. En godkjennelse av budsjettet trenges innen 11. desember for å hindre en shutdown av de føderale myndighetene, og det ventes en stor diskusjon rundt finansieringen av Obamas immigrasjonsreform. Rogers’ plan består av å godkjenne budsjettet frem til september 2015, og innføre et eget lovforslag som vil hindre finansieringen av Obamas reform etter at den blir iverksatt. «Nothing’s been decided; all options are still open to us, including the possibility of recision of funding after the fact,» sa Rogers om planen sin.

  I et radiointervju igår snakket representant John Lewis (D-Georgia, 5. distrikt), om mulige utfall dersom politimannen som skjøt Michael Brown Jr i Ferguson ikke blir siktet og funnet skyldig. Massive ikke-voldelige protester vil finne sted rundt omkring i hele landet ifølge Lewis, noe som vil bringe tilbake minner fra borgerrettsbevegelsen på 50- og 60-tallet. «Selma was the turning point. And I think what happened in Ferguson will be the turning point. I think people are waiting, they’re watching and we’re gonna see, I think, within the next few days what [happens] and that could be massive, nonviolent protests all over America,» sa Lewis i intervjuet.

  2016-NYTT

  Senator Ted Cruz (R- Texas) sin digitale rådgiver, Vincent Harris, har forlatt Cruz for å bidra til Rand Paul (R-Kentucky) sin 2016-kampanje. CNN har mer om tegnene på at 2016-racet allerede er igang.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «A Few Surprises In The Senate’s Rejection Of The Keystone XL Pipeline» av Harry Enten (FiveThirtyEight.com):

  «The Senate on Tuesday could not overcome a Democratic filibuster on a measure to approve construction of the Keystone XL pipeline. The vote mostly fell along easily recognizable lines. Every Republican voted for cloture, as did 14 relatively conservative Democrats. There were five more surprising votes: those of Democratic Sens. Michael Bennet of Colorado, Bob Casey of Pennsylvania, Tim Johnson of South Dakota, Bill Nelson of Florida and independent Sen. Angus King of Maine.

  When we build a simple logit model to predict the Keystone vote — taking into account the ideology of each senator (as measured byDW-Nominate) and partisan lean of each state (as measured by the 2012 presidential vote) — it correctly calls the votes of 95 senators. The model is a very good fit. The five senators mentioned at the top are the ones who are misclassified. The model projects Johnson, King and Nelson to vote yes; they voted no. The model expectsBennet and Casey to vote no, and they voted yes.»

  Les videre


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også