Mer

  Morgenkaffen fredag 14. november: Immigrasjonspush fra Obama og lederskapskabal i Senatet

  God morgen! Det er fredag, den nye lederskapskabalen er lagt i Senatet, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «I had maybe naively hoped the president wold look at the results of the election and decide to come to the political center and do some business with us. I still hope he does at some point, but the early signs are not good.»

  Republikanernes kommende majoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell, sitert av Huffington Post.

  #AMPOL-NYTT

  President Obama forbereder et immigrasjonsinitiativ på egenhånd så tidlig som i neste uke, i følge Fox News, Washington Post, og flere kilder. President Obama «is planning to unveil a 10-part plan for overhauling U.S. immigration policy via executive action — including suspending deportations for millions — as early as next Friday…» Washington Posts overskrift: «President Obama is going to sign an executive order on immigration. Cue massive political explosion».

  Da er det omsider offisielt: Mitch McConnell (R-Kentucky), republikanernes minoritetsleder i Senatet, blir majoritetsleder fra 2015. Han vant uten motstand. Senator Kelly Ayotte (R-New Hampshire) holdt nominasjonstalen.

  Demokratenes nåværende majoritetsleder i Senatet, Harry Reid (D-Nevada), er på sin side valgt som demokratenes minoritetsleder fra 2015.

  Senator Elizabeth Warren (D-Massachusetts) fikk torsdag en lederskapsposisjon hos demokratene i Senatet. Posisjonen er opprettet spesielt for henne, og hun skal være en strategisk policy rådgiver for tthe Democratic Policy and Communications Committee,. Warren har med det større mulighet til å være med på å legge kursen for demokratene i årene som kommer. Ifølge Huffington Post var Warren interessert i stillingen for å kunne sikre seg innflytelse i lederskapet i partiet.

  VALGSNACKS

  Tea Party-republikanere har allerede siktet seg inn mot Harry Reid (D-Nevada), kommende minoritetsleder i Senatet, som skal opp til gjenvalg i 2016. «The Retire Harry Reid 2016 Campaign» ble lansert av Tea Party Express, USAs største Tea Party-PAC. Kampanjen, som søker å oppnå det Sharon Angle ikke maktet i 2010, ble lansert under en pressekonferanse på The Venetian Hotel i Las Vegas.

  2016-NYTT

  Tidligere Obama-rådgiver David Axelrod påpeker hva Hillary Clinton kan komme til å slite med i 2016: «Tactics have to follow strategy. I think the danger for Secretary Clinton is that, as was the case in 2007, her candidacy is out in front of the rationale for it.»

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Newt Gingrich om den republikanske Kongressen og veien mot 2016» av Nicolai Buzatu (AmerikanskPolitikk.no):

  «Gingrich er aktuell med boken Breakout. I den forbindelse holdt han en boksignering på Barnes & Noble i Bethesda, Maryland, onsdag i forrige uke. Den nokså folketomme bokhandelen ga meg muligheten til å slå av en liten prat med Gingrich om det republikanske brakvalget den 4. november, og om 2016.»

  LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Ingeborg Tennes
  Ingeborg Tennes
  Masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også