Mer

  Morgenkaffen tirsdag 11. november: 2016-snakk i alle kanaler

  God morgen! Det er tirsdag, 2016-snakket tiltar i styrke, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «I think all the polls show if she does run, she’ll win the Democrat nomination. But I don’t think it’s for certain. It’s a very taxing undertaking to go through. It’s a rigorous physical ordeal, I think, to be able to campaign for the presidency.»

  Senator Rand Paul (R-Kentucky), sitert av Politico, hinter om at at 67-årige Hillary Clinton kan være for gammel til å stille som presidentkandidat i 2016.

  #AMPOL-NYTT

  Obama startet mandag på en lengre reise i Asia og Oceania. Første stopp: Kina. Her talte han blant annet under APEC-conferansen, «Our biggest trade relationships and greatest export growth will come in emerging markets», sier Ben Rhodes fra Det hvite hus. I forbindelse med besøket i øst ble to amerikanske fanger i Nord- Korea løslatt. De neste stoppene er Myanmar og Australia.

  Roll Call har tatt for seg 2014s beste kampanjer til Huset: «Many faced long odds, crowded primaries, an unpopular president and millions in targeted attack ads. But through all that and more, these campaigns ably managed the curves of the cycle — and all but one were victorious.»

  Daily Beast kaster ild på bålet til demokratenes internrevisjon i etterkant av forrige ukes begredelige nederlag: «in the crucial swing states of Iowa, North Carolina, and Colorado, the DSCC made a decision in September to put an increased emphasis on persuasion, talking undecided voters into supporting Democratic candidates rather than turning out its base voters. In other words, instead of going after the type of people who reliably vote Democrat but don’t reliably show up on Election Day, they focused on voters who were somewhat more likely to vote but hadn’t firmly made up their minds.»

  2016-NYTT

  POLITICO har detaljene om senator Rand Pauls (R-Kentucky) plan for utrullingen av en presidentkampanje. Annonseringen er ikke planlagt før i midten av april, og hovedkvarteret er planlagt til Louisville, Kentucky. Paul planlegger å stille til gjenvalg i Senatet mens han stiller som presidentkandidat i nominasjonskampen. Dersom han vinner nominasjonen, må han foreta et valg: Enten stille som presidentkandidat, eller til gjenvalg som senator.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKLER

  «Én av disse kan bli USAs neste president» av Marianne Vikås (VG): Are Tågvold Flaten, Hilde Restad, Jan Arild Snoen og Alf Tomas Tønnessen uttaler seg kort om potensielle presidentkandidater i 2016. LINK

  Ryan Lizza skriver om 2016 i The New Yorker: «THE INEVITABILITY TRAP — Hillary Clinton and the drawbacks of being the front-runner … Bernie Sanders, Martin O’Malley, and Jim Webb may all run for President in 2016.»: «[T]he election results could … lead to … a Republican Party that overinterprets its mandate in Congress and pushes its Presidential candidates far to the right, freeing Democrats to gamble on someone younger or more progressive than Clinton. … Democratic strategists like to divide the Party’s electorate into ‘wine track’ and ‘beer track’ voters. Insurgents typically have done well with the wine track-college-educated liberals-and although that portion of the electorate has grown, it’s still not enough to win.» LINK

  TIL SLUTT

  The Economist selger et par ekstra kopier med denne forsiden:


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Dagens utgave er brygget med bidrag fra praktikant Ingeborg Tennes. Trykk her for å abonnere.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Programleder av podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også