Mer

  Morgenkaffen mandag 3. november: Dagen før dagen!

  God morgen! Det er mandag, dagen før dagen, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «This isn’t just Ferguson. The war on drugs has had a disproportionate impact on African- Americans and Hispanics. White kids are using drugs also, but they’re not going to jail. Black kids, brown kids are populating our jails. It’s destroying our families. They sense it. And that’s why there’s this unease between police and the African-American community.»

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) på NBCs «Meet the Press.»

  #AMPOL-NYTT

  Det er dagen før dagen, og alle håpefulle kandidater jobber hardt for å vinne valg, eller kapre en så overbevisende seier som mulig. Washington Post ser allerede tilbake på valgkampen, og har kåret de ti verste – altså mest feilaktige – valgkampvideoene fra 2014 kampanjen. I all rettferdighet har de valgt fem fra hver side, men med to plasser på lista blir vel demokratenes senator-kandidat i Kentucky, Alison Lundergan Grimes, årets versting. Skikkelig ekkel er også National Rifle Associations reklame mot senator Mary Landrieu (D-Louisiana). Den har tidligere vært med på vår egen liste over valgkampens drøyeste og mest misvisende tv-reklamer.

  Senator Rand Paul (R-Kentucky) er ikke redd for å kritisere egne partifeller.gårsdagens «Face the Nation» på CBS var det New Jersey-guvernør Chris Christie (R) som fikk gjennomgå. I forrige uke ba Christie en taletrengt demonstrant om å «sitte ned og holde kjeft.» Paul beskrev det som bøllete oppførsel og indikerte at han hadde gått lei av Christies konfronterende stil. Paul framsto ellers som moderat og snakket varmt om sitt samarbeid med Harry Reid (D-Nevada) og Barbara Boxer (D-California). Ellers mente han at republikanerne måtte jobbe hardere for å nå unge og minoriteter, at det var en uting å utelukke ikke-voldelige forbrytere fra å stemme i valg, og at marihuana-forbrytelser ble dømt for hardt. På CNNs «State of the Union» utdypet han det siste med å si at krigen mot narkotika har fremmedgjort svarte fra politiet, en av faktorene bak demonstrasjonene og opptøyene i St. Louis-forstaden Ferguson.

  President Barack Obamas siste to år kan bli svært utfordrende. New York Times skriver om hvordan administrasjonen forbereder seg på å få siste etappe mest mulig produktiv, selv med en helrød og fiendtlig Kongress. Spørsmålet er om Obama skal gå inn for samarbeid, eller å få mest mulig gjort på egen hånd, noe som utvilsomt vil irritere en republikansk kongress. Mulige områder for samarbeid er immigrasjons- og skattereform. Mer om potensielle utfall av mellomvalget i mellomvalgs-utgaven av Panelet.

  Morgenkaffen har tidligere skrevet om demokratenes grasrot-strategi, der man mobiliserer godt organiserte frivillige i stor skala. Nå i slutten av en hard valgkamp er det troen på denne som holder demokratenes håp i live. På ABCs «This Week» erklærte formannen for Demokratenes nasjonale komite, kongresskvinne Debbie Wasserman Schultz (D-Florida, 23. distrikt), at republikanerne hadde foretrukket demokratenes ”ground game” hvilken som helst dag, og at det er denne som vil holde Senatet demokratisk. Republikanernes formann Reince Priebus tok det på sin side rolig, og pekte på målingene der de holder et greit overtak i nøkkelstatene. Like rolig er ikke Nancy Pelosi (D-California, 12.distrikt) som advarer mot katastrofe i sin siste e-post til donorer. Ifølge Pelosi kan Huset få det største republikanske flertallet siden president Herbert Hoovers dager.

  FiveThirtyEight.coms prognose nærmer seg utfallet i «Stalltipset» vårt for Senatet (ny oppdatering i morgen!): +8 for republikanerne: «In the latest FiveThirtyEight Senate forecast, Democrats still have a 27 percent chance of holding on to control of the chamber. But the more pressing question now may be the size of the Republican majority come next Congress. New polls out this weekend suggest that Republicans may not just win the six seats they need for control, but quite possibly eight seats — Republicans now have a 41.4 percent chance of doing just that.»

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Connecticut: Den uavhengige konservative guvernørkandidaten Joe Viscontiinnstiller sin kampanje og oppfordrer sine velgere til å stemme på republikaneren Tom Foley i stedet. Visconti begrunner avgjørelsen med at han vil gjøre alt for at guvernør Dan Malloy (D) ikke skal bli gjenvalgt.

  Senatsmålinger:

  Georgia: Nonprofittdirektør Michelle Nunn (D) vs forretningsmann David Perdue (R) 44 vs 48. (Marist 30/10-1/11)

  Iowa: Kongressmann Bruce Braley (D) vs delstatssenator Joni Ernst (R) 44 vs 51. (Seltzer 28-31/10)

  Kentucky: Administrasjonsminister Alison Lundergan Grimes (D) vs senatorMitch McConnell (R) 41 vs 50. (Marist 30/10-1/11)

  Louisiana: Senator Mary Landrieu (D) vs kongressmann Bill Cassidy (R) 44 vs 36. (Marist 30/10-1/11)

  Representantmålinger:

  California distrikt 52: Kongressmann Scott Peters (D) vs ex-bystyremedlem Carl DeMaio (R) 44 vs 45. (SurveyUSA 27-30/10)

  Guvernørmålinger:

  California: Guvernør Jerry Brown (D) vs finansmann Neel Kashkari (R) 56 vs 37. (LA Times 22-29/10)

  Connecticut: Guvernør Dan Malloy (D) vs tidligere ambassadør Tom Foley (R) 48 vs 47. (Rasmussen 29-30/10)

  Georgia: Delstatssenator Jason Carter (D) vs guvernør Nathan Deal (R) 43 vs 48. (Marist 30/10-1/11)

  Iowa: Delstatssenator Jack Hatch (D) vs guvernør Terry Branstad (R) 37 vs 55. (Rasmussen 28-30/10)

  Iowa: Delstatssenator Jack Hatch (D) vs guvernør Terry Branstad (R) 35 vs 59. (Seltzer 28-31/10)

  Ohio: Fylkeskommissær Ed FitzGerald (D) vs guvernør John Kasich (R) 34 vs 62. (Dispatch 22-31/10)

  2016-NYTT

  Sårbare demokratiske kandidater flykter fra Obama, men (Bill og) Hillary Clinton er alltid stas å få på besøk. På lørdag var hun hos Mary Landrieu (D-Louisiana) i konservative Louisiana, melder Huffington Post. Ifølge Politico holder Hillary lite tilbake når hun taler til støtte for sine partifeller, og innarbeider alltid retorikk mot den spesifikke republikanske kandidaten der hun taler. Den vordende presidentkandidaten er altså ikke redd for å tirre motstanderne, men demokratene tror hun er den beste de har i år til å nå de usikre velgerne i sentrum. Vel, ikke bedre enn Bill, men nesten.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Can Obama Reboot?» av Glenn Trush og Carrie Budoff Brown (Politico Magazine): «Administration officials tell us that Obama’s political and policy teams are planning a big counterattack if the Republicans win the Senate—introducing a slate of legislative proposals and executive actions on immigration, infrastructure and early childhood education that are popular with the Democratic base and that he will dare the GOP to oppose. Time and history, however, aren’t on his side. The six-month period between Election Day and next summer is likely the last chance for Obama to make his mark before the 2016 presidential campaign to succeed him really kicks into high gear. But the implacable opposition of a GOP that has turned him into his party’s albatross and his own hard-to-pin-down state of mind cast doubt on a major comeback.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Francis Rønnestad
  Francis Rønnestad
  Nord-Amerikaviter og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også