Etter en lang valgkamp avslutter Senatets minoritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky) med et smil. Det meste tyder på at han blir majoritetsleder i januar.

Mitch McConnells sete har stått øverst på demokratenes ønskeliste i årets mellomvalg. McConnells største ambisjon i livet er å bli majoritetsleder i Senatet, og demokratene har drømt om å tvinge ham til å gå av med pensjon uten å nå målet.

McConnell har imidlertid gjennomført en meget god valgkamp, og samtlige prognoser peker nå i retning av at utforderen Alison Lundergan Grimes (D) må bite i det sure eplet på valgnatten.

Med en gjennomsnittsledelse på 6,5 prosentpoeng på RealClearPolitics sin oversikt over målingene fra den siste måneden lukter det gjenvalg for Mitch McConnell.

Sannsynligheten for McConnell-seier, to dager før valget: 93 % (New York Times’ The Upshot), 97 % (FiveThirtyEight.com), 99 % (Washington Posts Election Lab).

McConnell-kampanjen kan dermed avlutte med et smil om munnen. Vi ser minoritetslederen ta en Van Damme, snakke med en pratende baby, samt klappe blodhunder:

Blodhundene er en referanse til en reklame fra da Mitch først ble valgt inn i Senatet i 1984.

I den gamle reklamefilmen brukes blodhunder til å lete etter senator Walter «Dee» Huddlestone (D-Kentucky, senator 1973-1985) i Los Angeles og Puerto Rico, etter at han skal ha vært fraværende fra en rekke avstemninger.

«Switch to Mitch» McConnell vant valget med kun 5269 stemmer, eller 0.41 prosent. 30 år senere ser marginen ut til å bli langt mer komfortabel.