God morgen! Det er fredag, 18 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert. 

«You’re going to see the president pushing the same basic set of ideas»

En anonym kilde i Obama-administrasjonen om strategien for å få igjennom politikk i Kongressen om demokratene skulle miste flertallet i Senatet. Kritikere sier at Obama ikke har lykkes med denne strategien og at han burde kommet opp med en ny, melder New York Times.

#AMPOL-NYTT

Helsemyndighetene i USA og Texas er i søkelyset om dagen grunnet ebola-frykten og informasjonen om rutinebrudd. En rekke republikanere vektlegger behovet for å stoppe flyvningene fra Vest-Afrika til USA, mens andre også knytter grenseproblematikken i sør til frykten for ebola-smitte. New York Times har mer.

USA intensiverer bombingen av byen Kobani i Syria. Flyangrepene skal hjelpe kurdiske styrker på bakken i kampen mot ISIL. Opptrappingen er ikke en endring i den militære strategien, i følge en talsmann fra Pentagon.

VALGSNACKS

Servert av Jon Henrik Gilhuus:

Florida: En krangel om en vifte utsatte guvernørdebatten i Florida tirsdag kveld.

Georgia: Jill Biden, USAs «andre dame», reiser til Georgia for å drive valgkamp for demokratenes senatskandidat Michelle Nunn. Obamas upopularitet har resultert i en større bruk av Biden familien og Michelle Obama framfor Obama selv.

Nevada: Syv nære familiemedlemmer av tidligere senator Paul Laxalt (R) har gått ut med offentlig støtte til Ross Miller (D) i hans kamp om justisministervervet mot Adam Laxalt (R), som er senatorens barnebarn.

Senatsmålinger:

Arkansas: Senator Mark Pryor (D) vs kongressmann Tom Cotton (R) 44-47. (Rasmussen 13-15/10)

Colorado: Senator Mark Udall (D) vs kongressmann Cory Gardner (R) 41-47. (Quinnipiac 8-13/10)

Georgia: Nonprofittdirektør Michelle Nunn (D) vs forretningsmann David Perdue (R) 46-45. (GaPundit 13-14/10)

Representantmålinger:

Minnesota distrikt 7: Kongressmann Collin Peterson (D) vs delstatssenator Torrey Westrom (R) 43-44. (Tarrance 12-14/10 intern måling for Westrom)

New Jersey distrikt 2: Advokat Bill Hughes (D) vs kongressmann Frank LoBiondo (R) 35-56. (Monmouth 12-14/10)

Guvernørmålinger:

Georgia: Delstatssenator Jason Carter (D) vs guvernør Nathan Deal (R) 44-44. (GaPundit 13-14/10)

Massachusetts: Justisminister Martha Coakley (D) vs forretningsmann Charlie Baker (R) 46-48. (Rasmussen 13-14/10)

2016-NYTT

Potensielle 2016-kandidater hiver seg med i debatten om Ebola-epidemien. Louisiana-guvernør Bobby Jindal (R) er en av dem. Han går hardt ut mot presidenten og kaller Obama både inkompetent og strategien hans for feilslått. «The American people want to trust the so-called experts in Washington, but the reality always turns out to be a complete 180 from the White House’s talking points,» sa Jindal.

New Jersey-guvernør Chris Christie (R), sitert av Business Insider, om fordelene med et eventuelt presidentkandidatur: «By the way, one of the biggest motivating factors for me actually considering this is to have 24-hour surveillance on my daughter. It would be great.»

Tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R) har for sin del familien på gli. Han fortalte AP at moren, som tidligere har uttalt at det har vært «enough Bushes» i Det hvite hus, nå er «neutral, trending in a different direction.» Som vi meldte her om dagen er kona Columba nå «støttende» med tanke på et eventuelt presidentkandidatur i 2016.

DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

Dagens artikkel handle om «præriepopulisme» og hvordan dette sammen med individuelle kandidater har påvirket senatsvalgene i Kansas og South Dakota. LINK

TIL SLUTT

President Obama er upopulær om dagen, men Clinton-navnet står fortsatt sterkt. I New Hampshire for eksempel, der senator Jeanne Shaheen (D) blir utfordret av tidligere Massachusetts-senator Scott Brown (R):


Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

Masterstudent i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.