Mer

  Morgenkaffen torsdag 16. oktober: Ebola, Ebola, Ebola, og en haug med mellomvalgsmålinger

  God morgen! Det er torsdag, 19 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «I’m like the bad relative that you invite for the holidays. The bad relative that you don’t want there, but you invite him out of obligation. You know what happens – that person always comes, arrives first and leaves last.»

  Chris Christie, New Jersey-guvernør (R) og sannsynlig 2016-kandidat, hinter til flere opptredener på tradisjonelt ukonvensjonelle arenaer for republikanere, under en tale på et arrangement av National Association for the Advancement of Colored People (NAACP).

  #AMPOL-NYTT

  To helsearbeidere i Dallas har fått Ebola. De to helsearbeiderne tok hånd om den nå avdøde ebola-pasienten Thomas Eric Duncan uten bruk av komplett beskyttelsesutstyr. De skal også ha tatt hånd om andre pasienter samtidig som Duncan, et brudd på Center for Disease Controls (CDC) retningslinjer. Den ene av sykepleierne tok et rutefly fra Cleveland til Dallas på mandag, og begynte å vise symptomer på Ebola samme dag. CDC har tatt kontakt med, og overvåker nå alle 132 flypassasjerer og personal, samt pasienter og andre helsepersonell ved Texas Presbyterian Hospital.

  President Barack Obama lover en mer aggressiv håndtering av Ebola-epidemien. Presidenten lovte i går at staten skal intensivere overvåkningen av viruset, og at CDC skal iverksette et ‘rapid response team’ neste gang noen blir diagnostisert med viruset. Obama omtalte denne gruppen som et slags SWAT Team, og sa de forhåpentligvis vil kunne være på plass innen 24 timer, for deretter å ta sykehuspersonellet gjennom steg-for-steg protokoller.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Kongressen: Washington Post er ute med en ny måling som bla. viser at 77% av republikanerne er sikre på at de vil stemme, mens kun 63% av demokratene er det. Blant sannsylige velgere er det 50% for republikanerne og 43% for demokratene. Like bekymringsfullt er det at blant kvinner, som tradisjonelt er en mer demokratisk velgergruppe, og som partiet gjerne er avhengig av å gjøre det godt blant, er det nå 79% av republikanerne som er sikre på å stemme, men bare 66% av demokratiske kvinner.

  Massachusetts: Radiostasjonen WBUR tar en titt på hvorfor justisminister Martha Coakley (D) ennå ikke greier å etablere et overtakCharlie Baker (R) i guvernørvalget. Stikkord: Mange demokrater har ennå ikke bestemt seg.

  New York: Kampanjen i det 11. kongressdistriktet når nye dybder, med demokratenes ensidige fokus på Grimms juridiske problemer.

  Delstatene: Jeg har oppdatert stillingen i delstatskamrene to uker før valget.

  Senatsmålinger:

  Colorado: Cory Gardner (R) leder 50-46 over senator Mark Udall (D). (CNN/ORC 9-13/10)

  Georgia: For første har Michelle Nunn en liten ledelse, 48-45 på David Perdue (R). (SurveyUSA ?/10)

  Iowa: Joni Ernst (R) leder 47-45 over Bruce Braley (D). (Quinnpiac 8-13/10) Eventuelt leder hun 47-43. (Suffolk 11-14/10)

  Louisiana: Senator Mary Landrieu (D) leder 41-38 på Bill Cassidy (R). (Rasmussen 13-14/10)

  New Hampshire: Scott Brown (R) leder 48-47 over senator Jeanne Shaheen (D). (NEC 9/10) En intern måling for demokratene gir imidlertid Shaheen en 50-44 ledelse. (Kiley (D) 7-9/10)

  Representantmålinger:

  Colorado distrikt 6: En intern måling for Andrew Romanoff (D) viser at han bare ligger 1% bak kongressmann Mike Coffman (R); 44-43. (Keating (D) ?/10)

  Maine distrikt 2: Bruce Poliquin (R) leder 41-36 på Emily Cain (D). (Critical Insights 24-30/9)

  New Hampshire distrikt 1: Frank Guinta (R) leder 46-44 over Carol Shea-Porter (D). (NEC 9/10)

  New Hampshire distrikt 2: Kongresskvinne Anne Kuster (D) leder 46-43 over Marilinda Garcia (R). (NEC 9/10)

  New Jersey distrikt 5: Kongressmann Steve Garrett (R) leder bare 48-43 på Roy Cho (D). (Monmouth 10-14/10)

  Guvernørmålinger:

  Alaska: Uavhengige Bill Walker leder 50-41 på guvernør Sean Parnell (R). (Rasmussen 8-12/10)

  Colorado: En ny måling finner at tidligere kongressmann Bob Beauprez leder 46-42 på guvernør John Hickenlooper (D). (Quinnipiac 8-13/10) CNN finner imidlertid Hickenlooper med en 49-48 ledelse. (CNN/ORC 9-13/10)

  Florida: En universitetsmåling gir både guvernør Rick Scott (R) og Charlie Crist (D) 40% hver. (UF 7-12/10)

  Georgia: Guvernør Nathan Deal (R) ligger likt med Jason Carter (D) på 46%. (SurveyUSA ?/10)

  Iowa: Guvernør Terry Branstad (R) leder 54-39 over Jack Hatch (D). (Quinnpiac 8-13/10)

  Maine: Guvernør Paul LePage (R) har 39% mot 36% for Mike Michaud (D) og 21% for uavhengige Eliot Cutler. (Critical Insights 24-30/9)

  Massachusetts: Martha Coakley (D) leder 42-39 over Charlie Baker (R). (MassINC 8-11/10)

  New Hampshire: Guvernør Maggie Hassan (D) leder 49-44 over Walt Havenstein (R). (NEC 9/10)

  Rhode Island: Gina Raimondo (D) leder 42-36 på Allan Fung (R). (Fleming 6-9/10)

  Wisconsin: Det står 47-47 i kampen mellom guvernør Scott Walker (R) og Mary Burke (D). (Marquette 9-12/10)

  2016-NYTT

  Har Jeb Bush aldri hørt om Paycheck Fairness Act? Den mulige 2016-kandidaten var på et valgkamparrangement for Michigans republikanske senatskandidat Terri Lynn Land i går. Han fikk spørsmål om han syntes Land burde støtte det omtalte lovforslaget. «What’s the Paycheck Fairness Act?», spurte den tidligere Florida-guvernøren. Etter å ha fått lovforslaget forklart for seg, uttrykte Bush problemer med defineringen av ‘equal pay for equal work’, før han avviste spørsmålet om Land burde støtte lovforslaget eller ikke.

  Som vi skrev i går kveld på AmerikanskPolitikk.no: Mitt Romney leder det republikanske feltet i Iowa. Den nyeste meningsmålingen fra The Des Moines Register/Bloomberg viser Mitt Romney i tet, 11 prosentpoeng foran Chris Christie (R-New Jersey), 13 foran Jeb Bush, og hele 15 foran Marco Rubio (R-Florida). Den store overraskelsen er den populære «tevangelisten» og «ikke-politikeren» Ben Carson, som ligger på andreplass. Mer om ham på AmerikanskPolitikk.no i dagene som kommer.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Why the White House Won’t Admit Obama is a Drag for Democrats» av George E. Condon, jr. (National Journal): Artikkelen sammenligner Obamas situasjon med å ikke kunne drive valgkamp for sine partifeller med George W. Bush i 2006. Condon snakker med tidligere Bush-pressesekretær Dana Perino, som mener Obama-administrasjonen stiller seg selv det samme spørsmålet de selv gjorde for åtte år siden: «Why can’t we get credit for a good economy?» Dette er artikkelen om den såkalte «seksårskløa» — som redaktør Are Tågvold Flaten snakket om på Dagsnytt 18 i går — sett innenfra. LINK

  TIL SLUTT

  Florida-guvernør Rick Scott (R) nektet nesten å debattere utfordreren og tidligere Florida-guvernør Charlie Crist (tidligere R, deretter I, nå D)…


  Diskuter dagens saker på Twitter: @AmPolitikk #ampol

  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Henrik Heldahl
  Henrik Heldahl
  Statsviter og kommentator for AmerikanskPolitikk.no. Politisk journalist i Nettavisen. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også