Mer

  2016-snakket fortsetter: Mitt Romney slår Hillary Clinton i Iowa*

  Mitt Romney med Rand Paul og visepresidentkandidaten Paul Ryan i bakgrunnen. Dayton, Ohio, 25. september 2012. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.
  Mitt Romney med Rand Paul og Paul Ryan i bakgrunnen. Dayton, Ohio, 25. september 2012. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.

  Startsskuddet for den lange veien til Det hvite hus går morgenen etter mellomvalget den 4. november. Nominasjonskampen starter i Iowa, og en ny måling viser at taperen fra 2012 ligger bedre an enn 2016s soleklare favoritt: Mitt Romney ligger foran Hillary Clinton.

  Bloomberg Politcs har inngått et samarbeid med Iowa-avisa The Des Moines Register. Det lover godt for politiske junkies i forkantav 2016.

  Deres ferskeste 2016-måling gir følgende resultater:

  Bloomberg-DMR-2016

  Mitt Romney, som gjentatte ganger har sagt at han ikke kommer til å stille som presidentkandidat en tredje gang, leder såvidt på Hillary Clinton i The Hawkeye State.

  Clinton leder for sin del på resten av de potensielle republikanske utfordrerne, men avstanden ned til Paul Ryan, Romneys visepresidentkandidat i 2012, og senator Rand Paul (R-Kentucky), er innenfor målingens feilmargin.

  Meningsmålingen er utført av Selzer & Company, som har fått topprangeringen av Nate Silver i FiveThirtyEight.coms gjennomgang av ulike meningsmålere. Den nevnte målingen er gjennomført mellom 3. og 8. oktober, med 1107 sannsynlige 2016-velgere. Feilmarginen er på +/- 2,9 prosentpoeng.

  * Ja, overskriften er noe tabloid, men det takler du. Den spiller også på buzzen målingen skaper i amerikanske medier: «Romney slår Hillary i Iowa!» osv.

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også