Mer

  Valgsnacks fredag 10. oktober

  California: Republikaner Carl DeMaio, en av to åpent homofile republikanske kongresskandidater, påstås å ha trakassert og truet en tidligere valgkampmedarbeider. DeMaio avviser påstandene og påpeker at de fremsettes av en person som mistenkes for å ha stått bak et innbrudd i valgkampkontorene tidligere i år.

  Huset, Senatet: De fleste demokrater i Kongressen vil mye heller drive valgkamp med Hillary Clinton enn med Barack Obama.

  Huset, Senatet: The Washingtonian har publisert sin 15. toårlige undersøkelse blant hovedstadens mange kongressansatte om hvem DE synes er de flinkeste, dummeste, morsomste, hyggeligste og kjipeste senatorene og representantene. Vel verdt å lese!

  Kansas: Sean Trende har en artikkel som forklarer hva som foregår i senatsvalget i Kansas, der en republikaner kan komme til å tape for første gang siden 1932.

  Oregon: En par skandaler truer med å komplisere guvernør John Kitzhabers (D) trygge gjenvalg. Det viser seg nemlig at hans forlovede var gift med en 18 år gammel etiopisk innvandrer tilbake i 1997 – et ekteskap guvernøren ikke kjente til og som ble inngått for å gi etiopieren oppholdstillatelse. I tillegg svirrer det en del rykter rundt forlovedens forretninger, som bla. skal være påvirket av hennes forhold til guvernøren.

  South Dakota: Republikanere i South Dakota tror fortsatt ex-guvernør Mike Rounds (R) vil vinne greit, og sier hans interne målinger viser ham 11-14% foran motstanden. Og den uavhengige ex-republikaneren Larry Pressler avslo onsdag å si hvem han ville alliere seg med om han skulle bli valgt, men sa at han ville være «en venn av Obama».

  Senatsmålinger:

  Alaska: CNN finner Dan Sullivan (R) med en 50-44 ledelse på senator Mark Begich (D). (CNN/ORC 1-6/10)

  Minnesota: En republikansk måling finner senator Al Franken (D) med en 46-39 ledelse på Mike McFadden (R). (POS 5-7/10)

  North Carolina: En republikansk måling gir senator Kay Hagan (D) en 44-42 ledelse på Thom Tillis (R). (POS (R) 4-7/10)

  Representantmålinger:

  Kansas distrikt 2: En demokratisk måling viser kongresskvinne Lynn Jenkins (R) med en 48-43 ledelse på Margie Wakefield (D). (Anzalone (D) 3-6/10)

  Louisiana distrikt 5: Nok en måling fra Louisiana finner jevnt løp, med kongressmann Vance McAllister (R) på 24%, lege Ralph Abraham (R) på 20%, borgermester James Mayo (D) på 18% og Duck Dynasty-slektning Zach Dasher (R) på 11%. (Glascock ?/10)

  South Dakota distrikt 1: Kongresskvinne Kristi Noem (R) leder 55-37 over Corinna Robertson (D). (SurveyUSA 1-5/10)

  Utah distrikt 4: To interne måling med stort sprik i resultatet… en demokratisk måling viser jevnt løp med 47-44 til Mia Love (R) over Doug Owens (D) (FM3 (D) 6-7/10), mens en republikansk måling viser 47-28 (Y2 (R) ?/10).

  Guvernørmålinger:

  Alaska: CNN finner uavhengige Bill Walker med en 51-45 ledelse på guvernør Sean Parnell (R). (CNN/ORC 1-6/10)

  Florida: Charlie Crist (D) leder 47-42 over guvernør Rick Scott (R). (POR ?/10)

  Maine: En lokal måling finner guvernør Paul LePage (R) med 39%, mot Mike Michaud (D) med 34% og uavhengige Eliot Cutler med 20%. (Pan Atlantic 23-29/9)

  Massachusetts: Martha Coakley (D) leder 41-39 over Charlie Baker (R). (MassINC 1-4/10)

  South Dakota: Guvernør Dennis Daugaard (R) leder 59-30 over Susan Wismer (D). (SurveyUSA 1-5/10)

  Jon Henrik Gilhuus
  Jon Henrik Gilhuus
  Valganalytiker for AmerikanskPolitikk.no. Tidligere president av Monticello Society.

  Les også