Mer

  Morgenkaffen fredag 10. oktober: Mellomvalg for alle penga på fredsprisdagen

  God morgen! Det er fredag, fredsprisdag, 25 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «I thank God every day he’s in the Senate!»

  Avtroppende senator Tom Coburn (R-Oklahoma) smører tjukt på under et valgkamparrangment for senator Pat Roberts (R-Kansas) i Wichita, Kansas.

  #AMPOL-NYTT

  Obama på visitt i Los Angeles. Presidenten fløy i går kveld til L.A., hvor han besøkte teknologiselskapet Cross Campus, hvor han pratet om økonomien, før han tok turen hjem til skuespiller Gwyneth Paltrow for å samle inn penger. I dag skal presidenten holde en tale i San Dimas, hvor han planlegger å annonsere omgjøringen av San Gabriel Mountains til et nasjonalt monument.

  Demokratiske kandidater snur ryggen til Pelosi. Flere demokratiske kongresskandidater snur for tiden ryggen til Husets minoritetsleder, og tidligere Speaker, Nancy Pelosi (D-California, 12. distrikt). Demokratene Gwen Graham (Florida 2. distrikt), John Barrow (Georgia, 12. distrikt) og Irv Halter (Colorado, 5. distrikt) stiller alle i distrikter som lener republikansk, og bruker Pelosi for å styrke deres kredibilitet som uavhengig av den upopulære Washington D.C.-ledelsen. Barrow bruker det faktum at han var én av fem demokrater som stemte mot Pelosi som partileder i Huset i januar 2013, mens Halter sier at Pelosi og hans konkurrent, Doug Lamborn (R-Colorado, 5. distrikt), er mislykkede karrierepoltikere.


  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  California: Republikaner Carl DeMaio, en av to åpent homofile republikanske kongresskandidater, påstås å ha trakassert og truet en tidligere valgkampmedarbeider. DeMaio avviser påstandene og påpeker at de fremsettes av en person som mistenkes for å ha stått bak et innbrudd i valgkampkontorene tidligere i år.

  Huset, Senatet: De fleste demokrater i Kongressen vil mye heller drive valgkamp med Hillary Clinton enn med Barack Obama.

  Huset, Senatet: The Washingtonian har publisert sin 15. toårlige undersøkelse blant hovedstadens mange kongressansatte om hvem DE synes er de flinkeste, dummeste, morsomste, hyggeligste og kjipeste senatorene og representantene. Vel verdt å lese!

  Kansas: Sean Trende har en artikkel som forklarer hva som foregår i senatsvalget i Kansas, der en republikaner kan komme til å tape for første gang siden 1932.

  Oregon: En par skandaler truer med å komplisere guvernør John Kitzhabers (D) trygge gjenvalg. Det viser seg nemlig at hans forlovede var gift med en 18 år gammel etiopisk innvandrer tilbake i 1997 – et ekteskap guvernøren ikke kjente til og som ble inngått for å gi etiopieren oppholdstillatelse. I tillegg svirrer det en del rykter rundt forlovedens forretninger, som bla. skal være påvirket av hennes forhold til guvernøren.

  South Dakota: Republikanere i South Dakota tror fortsatt ex-guvernør Mike Rounds (R) vil vinne greit, og sier hans interne målinger viser ham 11-14% foran motstanden. Og den uavhengige ex-republikaneren Larry Pressler avslo onsdag å si hvem han ville alliere seg med om han skulle bli valgt, men sa at han ville være «en venn av Obama».

  Senatsmålinger:

  Alaska: CNN finner Dan Sullivan (R) med en 50-44 ledelse på senatorMark Begich (D). (CNN/ORC 1-6/10)

  Minnesota: En republikansk måling finner senator Al Franken (D) med en 46-39 ledelse på Mike McFadden (R). (POS 5-7/10)

  North Carolina: En republikansk måling gir senator Kay Hagan (D) en 44-42 ledelse på Thom Tillis (R). (POS (R) 4-7/10)

  Representantmålinger:

  Kansas distrikt 2: En demokratisk måling viser kongresskvinne Lynn Jenkins (R) med en 48-43 ledelse på Margie Wakefield (D). (Anzalone (D) 3-6/10)

  Louisiana distrikt 5: Nok en måling fra Louisiana finner jevnt løp, med kongressmann Vance McAllister (R) på 24%, lege Ralph Abraham (R) på 20%, borgermester James Mayo (D) på 18% og Duck Dynasty-slektning Zach Dasher (R) på 11%. (Glascock ?/10)

  South Dakota distrikt 1: Kongresskvinne Kristi Noem (R) leder 55-37 over Corinna Robertson (D). (SurveyUSA 1-5/10)

  Utah distrikt 4: To interne måling med stort sprik i resultatet… en demokratisk måling viser jevnt løp med 47-44 til Mia Love (R) over Doug Owens (D) (FM3 (D) 6-7/10), mens en republikansk måling viser 47-28 (Y2 (R) ?/10).

  Guvernørmålinger:

  Alaska: CNN finner uavhengige Bill Walker med en 51-45 ledelse på guvernør Sean Parnell (R). (CNN/ORC 1-6/10)

  Florida: Charlie Crist (D) leder 47-42 over guvernør Rick Scott (R). (POR ?/10)

  Maine: En lokal måling finner guvernør Paul LePage (R) med 39%, mo tMike Michaud (D) med 34% og uavhengige Eliot Cutler med 20%. (Pan Atlantic 23-29/9)

  Massachusetts: Martha Coakley (D) leder 41-39 over Charlie Baker (R). (MassINC 1-4/10)

  South Dakota: Guvernør Dennis Daugaard (R) leder 59-30 over Susan Wismer (D). (SurveyUSA 1-5/10)


  2016-NYTT

  Ted Cruz tar turen til Kansas. Den verdikonservative senatoren (R-Texas) — som kåres til Senatets største «showhorse» i den nevnte Washingtonian-undersøkelsen — har tatt turen til Kansas for å drive valgkamp for senator Pat Roberts (R-Kansas). Roberts sliter for tiden med den uavhengige kandidaten Greg Orman. Cruz, som er ventet å stille i den republikanske nominasjonkampen i 2016, sa under et valgkamparrangement i går at Roberts er den eneste sanne konservative i dette valget og at uavhengige Orman «is a candidate pretending not to be a Democrat.»


  DAGENS UTVALGTE ARTIKLER

  «Come On, Joe, Being Veep Ain’t So Bad» av Jules Witcover (Politico): «The office of the vice presidency has never ceased to be the brunt of ridicule—even by its very occupants. Vice President Joe Biden at Harvard last week jokingly derided the office as “a bitch” before quickly insisting, perhaps less convincingly, that taking it was the “best decision I ever made. […] Not all vice presidents would say the same, especially most of the early, long-forgotten ones like Daniel Tompkins, George Dallas and William King. But despite Marshall’s and Biden’s gibes, most latter-day occupants of the second office have been significant—in some cases, essential—presidential partners in governing the country, attesting to the power of the role.» LINK

  «Why Obama Won’t Listen to Leon Panetta» av Ron Fournier (National Journal): «A senator. A House member. A former presidential campaign manager. An adviser to President Obama. All Democrats, these officials have made it a habit to call or email me almost every week of Obama’s second term to share their concerns about the course of his presidency. […] These Democrats speak admirably about the president’s intellect, integrity, and intentions, but they question his leadership—an admittedly squishy term that can be unfairly deployed against people with the guts to lead. But their critiques are specific, consistent and credible—and they comport with what many other Democrats are telling other journalists, almost always, privately.» LINK

  LITT TABLOID SLADDER

  Via CNN:

  Nobody is being charged in a drunken brawl that involved a white limousine full of members of Sarah Palin’s family, police in Alaska said Thursday.

  But it sure sounds like things got out of hand, with the host of the September house party where it all happened saying the Palins got into a fight they «ended up losing.»

  The Anchorage Police Department released a report that includes more than two pages of details about the brawl, which happened after the former GOP vice presidential nominee’s family and friends showed up at another friend’s party. It details accusations that Bristol Palin punched the host in the face repeatedly, that Track Palin tried to start a fight with his father and more.

  God helg, når den tid kommer!


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Henrik Heldahl
  Henrik Heldahl
  Statsviter og kommentator for AmerikanskPolitikk.no. Politisk journalist i Nettavisen. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også