Mer

  Morgenkaffen onsdag 8. oktober: Tidligere forsvarsminister Panetta kritiserer Obama

  God morgen! Det er onsdag, 27 dager til mellomvalget, og Mor­gen­kaffen er servert.

  «We’re conducting air strikes. But to make those air strikes work, to be able to do what you had to do, you don’t– you don’t just send planes in and drop bombs. You’ve gotta have targets. You’ve gotta know what you’re goin’ after. To do that, you do need people on the ground.»

  Tidligere forsvarsminister Leon Panetta kritiserte president Obamas plan for bekjempelsen av ISIL i et intervju med CNN. Panetta promoterer sine nye memoarer (Worthy Fights). CNN har mer.

  #AMPOL-NYTT

  Leon Panetta bruker også boklanseringen til å kritisere Obama for håndteringen av Syrias bruk av kjemiske våpen ifjor. Panetta mener at USAs troverdighet ble truet da Obama valgte å ikke gripe inn mot Assad-regimet i Syria da det ble klart at kjemiske våpen ble brukt mot opprørerne i landet.

  Visepresident Joe Biden fortsatte sin unnskyldningsmaraton igår. Denne gangen gikk unnskyldningen til Saudi Arabia. Biden, som tidligere har unnskyldt seg for uttalelser om Tyrkia og U.A.E, måtte tirsdag unnskylde og avklare kommentarer gitt under en tale i forrige uke. «[Saudi Arabia] was so determined to take down Assad and have a proxy Sunni-Shia war, they poured hundreds of millions of dollars and thousands of tons of weapons into anyone who would fight against Assad. Except that the people who were being supplied were [Jabhat] al Nusra and al Qaeda, and the extremist elements of jihadis coming from other parts of the world.” Biden hentydet med andre ord at Saudi Arabias finansiering av opprørere i Syria førte til økt støtte til terrorgrupper i regionen.. Biden, being Biden.

  En ny IBD/TIPP meningsmåling viser til at flertallet av amerikanere ser på Obamas tid som president som en fiasko. Ifølge målingen mener 53% at Obama har skuffet som president. Bare 41% mener han har gjort en god jobb. Det er derimot ikke bare negativitet mot presidenten, da mange av hans sterkeste støttespiller fortsatt støtter ham. Over 3/4 av 18-24 åringer gir fortsatt Obama tommelen opp. President Obamas plan for å bedre økonomien farer ikke mye bedre i en meningsmåling av CNBC All-American Economic Survey. I målingen utgitt igår melder bare 24% at de er svært optimistiske til Obamas økonomiske plan, og 40% sier de har null tro på at Obama kan fikse økonomien.

  VALGSNACKS

  Servert av Jon Henrik Gilhuus:

  Colorado: En artikkel om hvorfor guvernør John Hickenlooper (D) er i trøbbel i Colorado.

  New Hampshire: Valgkampen i New Hampshire har ødelagt det engang brukbare forholdet mellom delstatens to senatorer, Jeanne Shaheen (D) og Kelly Ayotte (R).

  New York: Nok en republikansk delstatssenator gir støtte til kongressmann Sean Maloney (D).

  South Dakota: Mayday PAC, en organisasjon som samler inn penger for nettopp å velge politikere som vil regulere pengebruken til PACs, har varslet at de vil bruke minst en million dollar til støtte for demokrat Rick Weiland i senatsvalget.

  Texas: Politico har en kronikk fra en republikaner om hvorfor den økte andelen latinovelgere ikke har gjort mye for å hjelpe demokratene i delstaten.

  Senatsmålinger:

  Georgia: En måling finner David Perdue (R) med en knepen 45-43 ledelse på Michelle Nunn (D). (PPP (D) 2-5/10)

  Michigan: Nok en måling finner Gary Peters (D) med en klar ledelse, 47-36 over Terri Lynn Land (R). (Marketing 30/9-1/10)

  Minnesota: Senator Al Franken (D) leder 55-37 på Mike McFadden (R). (SurveyUSA 30/9-2/10)

  Oklahoma: En lokal måler gir senator James Inhofe (R) en 56-32 ledelse på Matt Silverstein (D). (Sooner 27-29/9)

  Oklahoma: James Lankford (R) leder 56-28 på Connie Johnson (D). (Sooner 27-29/9)

  Virginia: Senator Mark Warner (D) leder 51-39 på Ed Gillespie (R). (Newport 29/9-5/10)

  Representantmålinger:

  Iowa distrikt 1: En intern måling for Rod Blum (R) viser at han leder 40-39 på Pat Murphy (D). (Polling Co (R) 1-2/10)

  Louisiana distrikt 5: Et republikansk firma finner jevnt løp i dette distriktet, som er tungt republikansk. Demokrat James Mayo har 19%, mens kongressmann James McAllister (R) har 17%. McAllister var nær ved å trekke seg etter at en video ble sluppet tidligere i år som viste ham i het omfavnelse med kona til en pengedonor. Zach Dasher, som har støtte fra Club for Growth og er i familie med gjengen bak «Duck Dynasty» hadde 13%. (Cygnal (R) 22-24/9)

  New Jersey distrikt 3: En intern måling for Tom MacArthur (R) gir ham en 44-37 ledelse på Aimee Belgard (D). (National Research (R) 30/9-2/10)

  North Dakota distrikt 1: Kongressmann Kevin Kramer (R) har en intern måling som viser en 48-38 ledelse på George Sinner (D). (WPA(R) 29-30/9)

  Guvernørmålinger:

  Florida: En PPP-måling for en venstrevridd organisasjon gir Charlie Crist (D) en 45-43 ledelse på guvernør Rick Scott (R). (PPP (D) 3-4/10) SurveyUSAs ukentlige måling gir Crist en 44-42 ledelse (?/10 SurveyUSA), mens en republikansk måler gir ham en 40-39 ledelse. (0ptimus ?/10)

  Georgia: Guvernør Nathan Deal (R) leder 46-41 på Jason Carter (D). (PPP (D) 2-5/10)

  Illinois: Guvernør Pat Quinn (D) leder 44-40 på Bruce Rauner (R). (WAA (R) 6/10)

  Massachusetts: En universitetsmåling viser fortsatt jevnt løp; 41-40 til Martha Coakley (D) over Charlie Baker (R). (Amherst 26/9-2/10)

  Michigan: En ny måling finner guvernør Rick Snyder (R) med en grei 45-37 ledelse på Mark Schauer (D). (Glengariff 2-4/10)

  New Hampshire: En universitetsmåling gir guvernør Maggie Hassan (D) en 46-36 ledelse på Walt Havenstein (R). (UNH 25/9-5/10)

  Pennsylvania: Tom Wolf (D) leder 55-38 over guvernør Tom Corbett (R). (Quinnipiac 30/9-5/10)

  2016-NYTT

  Breitbart.com møtte forrige uke Kentucky senator Rand Paul (R) i North Carolina. I intervjuet, som ble publisert på mandag, advarer Paul andre håpefulle 2016 republikanere mot å støtte implementeringen av føderale standarder i amerikanske skoler («Common Core»). Det spekuleres i om Paul her sparker i retning tidligere Florida-guvernør Jeb Bush (R): «If there’s a Republican candidate out there — let’s just say there’s a hypothetical one that’s for Common Core. I’m saying that that hypothetical candidate that’s for Common Core probably doesn’t have much chance of winning in a Republican primary…The danger of having one central governmental authority deciding curriculum is, what if we get some people who decide we really need to treat Karl Marx fairly, we need to make sure he gets a good writeup in the history, and Adam Smith, oh gosh, he was terrible,» Paul said. «You can see how once it’s nationalized, one person can insert a bias into the curriculum, and it goes everywhere, and then you have to fight it.» Paul nevnte ikke Bush direkte, men den tidligere guvernøren har vært frittalende i sin støtte til de såkalte «common core standards.»

  Milliardær Warren Buffet spådde igår at Hillary Clinton vil vinne presidentvalget i 2016. Buffet var så sikker på en Clinton seier i 2016 at han var «willing to bet money on it.» Buffet la også til at Clinton vil vente så lenge som mulig før hun offisielt kunngjør at hun vil stille til valg.

  DAGENS UTVALGTE ARTIKKEL

  «Republicans brace for 2016 free-for-all» av Maggie Haberman og Jake Sherman (Politico): «The fact that several candidates’ prospects hinge in part on whether others run only exacerbates that dynamic. Ultimately, the large pack won’t be whittled for many months: Republicans have no idea who will end up running, and insiders don’t expect the field will gel significantly until at least the spring of next year.» LINK


  Morgenkaffen brygges av redaksjonen og serveres hver morgen, fra mandag til fredag. Trykk her for å abonnere.

  Eivind Leiro
  Eivind Leiro
  Studerer Nord-Amerikastudier ved UiO og er praktikant for AmerikanskPolitikk.no høsten 2014.

  Les også