Mer

  Lindsey Graham vurderer 2016-kandidatur

  Senator Lindsey Graham (R-South Carolina) besøker Afghanistan i 2011 sammen med en rekke andre senatorer. during a visit to Nawa, Afghanistan, Nov. 11, 2010. Graham, along with Senators John McCain, a senior senator from Arizona, Kirsten Gillibrand, a junior senator from New York, and Joseph I. Lieberman, a junior senator from Connecticut, visited Marines of 3rd Battalion, 3rd Marine Regiment, where they toured Khalaj High School, the Nawa District bazaar and the Nawa District Governance Center as well as meeting with Nawa government officials. (Foto: Sgt. Mark Fayloga, Marine Corps)
  Senator Lindsey Graham (R-South Carolina) besøker Afghanistan i 2011 sammen med en rekke andre senatorer. (Foto: Sgt. Mark Fayloga, Marine Corps)

  Senator Lindsey Graham (R-South Carolina) vurderer å stille som presidentkandidat i 2016.

  I en samtale med magasinet The Weekly Standard uttalte han at han ikke ser noen i det republikanske feltet som har den erfaringen som USA trenger i 2016.

  På spørsmål om ikke senator Marco Rubio (R-Florida) står for mye av det samme, uttalte Graham at «he’s a good guy, but after doing immigration with him—we don’t need another young guy not quite ready.»

  Senator John McCain (R-Arizona), hans kompanjong i forsvarskomiteen, har lenge ivret for at Graham skal stille. McCain sier selv at han ser mye bra i det republikanske feltet, og trekker fram Jeb Bush, Chris Christie og Rubio som gode presidentemner, i tillegg til sin venn Lindsey Graham.

  I søndagens utgave av «State of the Union» på CNN tonet Graham ned ideen om et kandidatur, og sa han nå er fullt fokusert på å vinne en ny periode som senator. Han sa imidlertid at han er god til å samle inn penger, og at han har erfaringen til å organisere en omfattende valgkampanje.

  Graham seiler til gjenvalg i South Carolina, og setet hans er både mørkerødt og «trygt republikansk» i de ferskeste stalltipsene for Senatet.

  Francis Rønnestad
  Francis Rønnestad
  Nord-Amerikaviter og skribent for AmerikanskPolitikk.no.

  Les også