Mer

  Hillary Clintons mellomvalg

  Foto: ReadyForHillary.
  Foto: ReadyForHillary.

  Hillary Clinton er demokratenes soleklare favoritt foran presidentvalget i 2016. Før den tid er det mellomvalg, og den neste måneden driver hun valgkamp for en rekke partifeller over hele USA.

  Clinton tar blant annet turen til Kentucky, der Alison Lundergan Grimes kjemper for å felle republikanernes minoritetsleder i Senatet, Mitch McConnell. Bill og Hillary er gamle venner av Jerry Lundergan, faren til Alison, og Bill har allerede dukket opp i en tv-reklame for demokratenes håp i Kentucky.

  I tillegg til turen til Kentucky, skal Hillary til Iowa for å støtte senatskandidaten Bruce Braley, og kongresskandidaten Staci Appel. Braley utfordrer det som kan bli Iowas første kvinnelige senator, og Appel håper å bli Iowas første kvinnelige representant i Representantenes hus.

  Øvrige stopp på Hillarys program den neste måneden:

  North Carolina for senator Kay Hagan, Colorado for senator Mark Udall, Georgia for senatskandidaten Michelle Nunn, og New Hampshire for senator Jeanne Shaheen og guvernør Maggie Hassan.

  Politico har flere detaljer om programmet.

  Hillary Clinton deltar i tillegg på en fundraiser for Democratic Senatorial Campaign Committee (DSCC) hos Hollywood-rikingen Jeffrey Katzenberg den 20. oktober. Politico oppsummerer hvorfor akkurat det er relevant:

  «The Katzenberg fundraiser comes as the longtime Obama supporter has moved to galvanize Hollywood donors behind Hillary Clinton if she runs for president in 2016. He was the major funder of the pro-Obama super PAC Priorities USA Action in the 2012 cycle. The group has since morphed into a pro-Clinton effort.»

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også