Mer

  Bill Clinton og tidligere presidentkandidater inntar mellomvalget

  I følge en Gallupmåling fra juni er Bill Clinton det mest populære medlemmet av presidentklubben. Til tross for dette er det foreløpig kun én senatskandidat som har fått Bill med i en tv-reklame i høst. Hun heter Alison Lundergan Grimes, og utfordrer mannen som kan bli majoritetsleder i Senatet dersom republikanerne kaprer flertallet i høst.

  Dagen før Clinton-reklamen ble sluppet ble det kjent at demokratenes valgkampkomité for Senatet (DSCC) har spyttet inn 1,4 millioner dollar til en negativ reklame mot Grimes’ motkandidat, senatets minioritetsleder Mitch McConnell (R-Kentucky). McConnell har økt ledelsen på meningsmålingene siden i vår.

  I reklamen overfor konkluderer Clinton på følgende måte:

  «I choose Alison, because she will work with people from both parties to do what’s right for you.»

  Grimes har presentert seg som en «Clinton Democrat» i Kentucky, og støtte fra «Bubba» selv gir påstanden legitimitet.

  Bill er fortsatt populær blant demokratene i sør, og gitt hvor upopulær Obama er i Kentucky om dagen er det naturlig å knytte seg til USAs 42. president.

  McConnell har på sin side rekruttert Mitt Romney som sin ferskeste støttespiller.

  I en e-post fra McConnell-leiren knytter den tidligere presidentkandidaten Grimes til president Obama. Romney slo Obama med 23 prosentpoeng i Kentucky i 2012, og støtten er enda mer kjærkommen nå som Romney opplever en ny vår.

  Clinton har for sin del også tilbragt en del tid i hjemstaten Arkansas, hvor han har hjulpet sittende senator Mark Pryor (D). Pryor er i trøbbel mot republikaneren Tom Cotton. Clinton kan imidlertid ikke garantere suksess. I 2010 stilte han for eksempel opp en i tv-reklame for gjenvalgskampanjen til senator Blanche Lincoln (D-Arkansas). Lincoln tapte til slutt med 20 prosentpoeng.

  Bill Clintons motstander under presidentvalget i 1996, tidligere majoritetsleder i senatet, Bob Dole (R-Kansas), gjorde også en reklameopptreden denne uka.

  Dole er å finne i Kansas-senator Pat Roberts’ (R) nyeste TV-reklame.

  Roberts sliter i Kansas der den uavhengige kandidaten Greg Orman har slått seg opp den siste tiden. Roberts har ligget under med rundt fem prosentpoeng siden demokraten Chad Taylor trakk seg for en måned siden. Vi holder foreløpig dette setet som svakt republikansk i Stalltipset for oktober, men kun med en hårsbredd.

  Du ser reklamen med 91 år gamle Bob Dole her:

  Henrik Heldahl
  Henrik Heldahl
  Politisk journalist i Nettavisen og kommentator for AmerikanskPolitikk.no. En av stemmene i podkasten "Amerikansk politikk".

  Les også