Mer

  Aftenposten Innsikt: «Iowas evigvarende presidentvalgkamp»

  Ted Cruz, med baby, på The Iowa State Fair i august. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.
  Ted Cruz, med baby, på The Iowa State Fair i august. Foto: Are Tågvold Flaten, AmerikanskPolitikk.no.

   

  I den amerikanske delstaten Iowa begynner neste presidentvalgkamp så snart valget er over.

  Des Moines, Iowa. Det klirrer i kniver og gafler som jobber seg gjennom egg, bacon og frokostpølser. Klokken er kvart over syv om morgenen. Kentucky-senator Rand Paul besøker Machine Shed-restauranten utenfor Des Moines. Han har ikke kommet for den prisbelønte frokosten, men for å holde seg relevant i 2016-spekulasjonene. Paul har på seg et rødt slips med maiskolber på, et åpenbart frieri til det maisrike Iowa.

  «Jeg skal ikke spørre deg om du stiller i 2016, men har du 50 forskjellige slips?» spør en pensjonert frokostgjest. «Jeg har tilfeldigvis et mais-slips, og et slips som er formet som South Carolina», svarer Paul smilende, med henvisning til den første og tredje delstaten i nominasjonskampen.

  Det vennligsinnede publikumet humrer med. De er vant til å få potensielle presidentkandidater på besøk, og de tar oppgaven seriøst. Iowa har vært første stopp i både demokratene og republikanernes nominasjonskamp siden 1972. Midtveststaten er dermed åsted for de første presidentspekulasjonene hvert fjerde år…

  Les videre i oktober-utgaven av Aftenposten Innsikt!

  Are Tågvold Flaten
  Are Tågvold Flaten
  Statsviter og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Programleder av podkastene "Valgkampsirkuset" og "Amerikansk politikk". Forfatter av "Sirkuset - Clinton, Trump og tidenes valgkamp".

  Les også